Wednesday, June 19, 2013

True Story: Drew Peterson

Ok well. This is Drew Peterson. Do you know who the hell is this guy? I'll tell you. Before that, aku dapat tahu pasal ni pun sebab beberapa hari yang lepas aku ada tengok movie "Drew Peterson: Untouchable" and it is based on true story. Aku memang suka la bab bab true story kann. And movie ni di released tahun 2012. But case ni sebenarnya berlaku dalam tahun 2003 - 2007 but still tak selesai lagi until now.

Korang rasa siapa sebenarnya lelaki ni? Actually, he's a police officer. Nak tahu kisah dia? Ok let's just begin. Drew Peterson ni seorang yang selalu gagal dalam perkahwinan. Currently (2003) he's married to Kathleen (his third wife). But at the same damn time, dia curang kat isteri dia dengan perempuan yang jauh lagi muda dari dia, Stacey. Maybe she's 19 kot masa tu. Entah macam mana Si Stacey tu boleh fall for him. Haihh 'They say love is blind. Oh baby you're so blind."

Bila Kathleen dapat tahu tentang diorang, Kathleen terus ceraikan suami dia. (Orang putih ni memang normal kalau bini yang ceraikan suami. Tak macam kita, orang Islam. Suami je dapat ceraikan bini kan? Hahah) But Drew lagi happy sebab boleh cerai ngan isteri dia sebab dia dah lama bosan dengan bini dia, rasanya. Tak lama kemudian, Drew terus kahwin dengan Stacey tanpa fikir perasaan Kathleen. Lagi pun time tu Stacey dah melahirkan anak dia yang pertama. (Anak Drew).

Tak lama kemudian, Kathleen didapati meninggal dalam waterless bathtub kat rumah dia. Drew disyaki tapi siasatan menyatakan kematiah Kathleen tu cuma satu kemalangan. So, kes tu habis camtu je. Tapi malam sebelum kematian tu, Stacey ada tersedar dari tidur and tersedar yang suami dia takde kat katil. Bila dia turun downstairs, dia nampak Drew basuh baju pagi pagi buta. So, Stacey tanya dia:

Stacey: Where'd you go?
Drew: You know where... *smiles*
Stacey pujuk diri dia yang Drew tak bunuh Kathleen. So, dia rahsiakan apa yang dia nampak malam tu. But as time passes, hubungan Drew dengan Stacey semakin renggang sebab Drew bersikap terlalu mengongkong. Maklum lah bini hot, so dia takut bini curang. Stacey pun dah tak tahan lagi, so dia mintak Drew ceraikan dia. Unfortunately, Drew ugut nak bunuh Stacey if she's still asking about divorce. Disebabkan takut yang teramat, Stacey pergi mengadu kat paderi and ceritakan pasal Drew bunuh Kathleen.

Pada suatu hari (2007), Stacey Peterson hilang dan tak dapat dihubungi oleh ahli keluargaa. When her relatives tanya Drew, dia cakap Stacey dah lari dengan boyfriend dia. Tapi Drew watlek je. Semua orang risaukan Stacey, tapi Drew tak kisah langsung. Oleh sebab tu, kakak mendiang Kathleen bukak balik kisah kematian Kathleen and cuba beritahu yang Kathleen dibunuh, bukannya kemalangan. Kebetulan, Stacey punya paderi bagitahu polis apa info yang dia dah dapat dari Stacey. Akhirnya, Drew didakwa bersalah kerana membunuh Kathleen dan dikenakan penjara 60 tahun. 

So yeah.. sampai situ sajaa. Kes Kathleen dah selesai. Tinggal Stacey je. Apa benar dia lari dengan boyfriend atau ini semua disebabkan Drew? Ada saksi mengatakan, yang dia telah membantu Drew Peterson mengalihkan beberapa container berwarna biru ke dalam sebuah kenderaan dan mengesyaki one of the containers tu ada mayat Stacey. Adakah Drew bunuh dia ataupun sembunyikan dia di tempat lain? Wallahua'lam. Sekarang dah tahun 2013 tapi kewujudan Stacey masih menjadi tanda tanya. Where is Stacey Peterson?


Love,
Mimoi.

1 comment :

AZCollection said...

Hai..
Salam kenal.. =)

Jangan lupa follow sy balik ye..
Kalau sudi singgah-singgah lah dkt page AZ Collection..
Mcm-mcm pilihan peplum ada,barangan kesihatan pn ada..
Nak tempah KRAF FELT pn blh..
https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

Nak mintak tlg LIKE page blh? Thanks.. =)

STALK&FOLLOW