Wednesday, December 26, 2012

Mana hala tuju?


Oh hai semua. Assalamualaikum kepada semua muslim dan selamat sejahtera kepada non-muslim. Wahh, dah sebulan dah aku bergelar school leaver, tapi aku macam dah bertegur sapa ngan blog ni dah. Bukan apa, sebab terlalu lama aku tinggalkan blog, so I was confused of myself. I couldn't remember my writing style. Haha. Sorry. Btw, aku saja jadikan gambar drama School 2013 untuk entri hari ni sebab I wanna talk about something related to school and education. Tak lah sangat tapi, just a bit :)

Now, I'm typing at 3:40am (27/12/2012) and what day is today, huh? Seriously, kalau tak duduk kat sekolah I was like forgot everything. Date~ Day~ How to get up for qiamullail~ -.-" ughh, disappointed of myself lah. Very much. *referring PC* Oh, today is Thursday. AND! You know what? On the next thursday, I will be in Kem PLKN Padang Kacong, Marang, Terengganu, Malaysia. CHH! Dulu dulu aku tak kisah dapat PLKN ke tak but I don't know why the hell, aku rasa berat sangat nak pergi sana sekarang. Tapi ramai seniors yang pergi kata best. I hope they were right. I hope I could jelir jelir to siapa yang perli perli mangsa PLKN nih. haha.

By the way, apa aku buat kat rumah time cuti sambil tunggu results ni? Oh well, aku jadi patung yang tak dapat apa apa benefit sama ada untuk diri sendiri or orang lain jugak. Hmmph again, disappointed. Orang lain punyalah nak kerja, nak cari pengalaman en? Aku duduk rumah je. Nak ambik lesen? Hmm LOW CONFIDENCE LEVEL. Dah la tak pandai masak. Hehe janganlah gelak. Aku pun cuba masak. Just for your info, aku ni tak selalu masuk dapur tapi sekali aku masak, I could praise my cooking skill jugak lah. Alhamdulillah. But still, aku tak pandai masak. haha.

My trial results hari tu not okay at all. Orang bleh dapat straight As kenapa kita tak boleh kan? Aku bukannya tak malu nak bagi tahu semua orang tapi kenyataan, nak buat camane kan? Betullah ada sorang senior SESERI batch mana entah aku lupa, dia cakap. Mula mula dia tak kisah pasal result tapi everything changes bila kawan kawan dia dapat offer itulah, inilah. Tapi, dia? Sunyi je. After result baru ada rezeki. And yes, tu lah apa aku rasa. Dah ada kawan kawan aku yang dapat UPM, UTP, and other Universities. Sangat jealous. Aku harap sangat results SPM aku gempak and rezeki murah nanti. Insya-Allah. Doakan aku ye?

BUT actually, aku masih lagi confuse dengan cita cita aku. And sebenarnya aku tak tahu apa yang aku nak jadi nanti besar. Yang aku tahu, aku tak berminat ngan medic medic. Oh noo not my taste. Haha. Aku actually suka ngan Engineering tapi Add Math agak teruk lah jugak. Kira tak mahir sangat. What to do? Dah la aku ni penakut. Like seriously COWARD. Aku kurang keyakinan. Soft skill takde. And and apa yang paling menakutkan is my english. I can do well in exam, but the thing is, I couldn't talk in english. Arghh! Dah lah sekarang, apa apa mesti dalam English. 

Ok yeah. I think I sighed a lot lah today. Maybe because I was just to disappointed with myself. Aku harap sangat lepas PLKN nanti, I'll gain what I should gain now and be MORE MATURE, MIMI. You can do it. Any advices, please? Especially from the elders. Sharing is caring :) Mana hala tuju aku?

Ithinkthatsallfromme,
Thank you.

No comments :

STALK&FOLLOW