Friday, December 21, 2012

♥ BTOB ♥


Well today, I'm gon' continue with K-IDOL yang lama gilaaaaaaaaaaa tak di-update. And today, I wanna talk about my current favourite kiyomi boys, BTOB. Wohoooo~ 

BTOB debut pada tahun ni, yes 2012. Nak lebih specific, 23 Mac 2012 at M! Countdown dengan lagu Insane. Like seriously, lagu ni best. Aku tak tipu. Btw, BTOB ni adalah group di bawah syarikat our favourite guys, B2ST iaitu Cube Entertainment.
Jika anda peminat BTOB, anda secara automatiknya mendapat gelaran Melody.
Antara BTOB punya show adalah, MTV DIARY & B+ DIARY. Seryesly, kalau korang betul betul nak kenal ngan dorang, tengok lah menda tu. Kat Youtube pun ada. Best sangat. Sebab diorang sangat comel and kita dapat kenal dorang punya true self :)
Kalau terasa macam nak cekidaut pasal dorang, klik SINI. Official website BTOB.
So, inilah saat yang korang tunggu tunggu kan? Nak mengenali diorang one by one. Let's go!
Full name: Seo Eun Kwang (서은광)
Call him Eun Kwang (은광)
He' the leader and oldest.
D.O.B: 22 November 1990
Mempunyai suara yang sangat sedap, tak tipu.

 

Full name: Lee Min Hyuk
Call him Minhyuk
Vocal & Second rapper.
D.O.B: 29 November 1990
Sangat cute & I tot he's the maknae. HAHA
Full name: Lee Chang Seob
Call him Chang Seob
Vocal.
D.O.B: 26 February 1991
Dikenali sebagai lelaki yang mempunyai sleepy eyes.
Sangat kelakar dan pandai spontaneous rap.
Full name: Lim Hyun Sik
Call him Hyun Sik
Vocal
D.O.B: 7 March 1992
Paling handsome dan macho tapi sebenarnya comel.
Pandai main instrument like piano and bass.
Mempunyai badan yang paling tough.


Full name: Peniel D. Shin/ Shin Donggeun
Call him Peniel
Rapper (tp part dia paling sikit)
D.O.B: 10 March 1993
Seorang yang sangat innocent.
Suka skinship and tak rasa awkward langsung.
Lahir & dibesarkan di Chicago.
Pandai speaking (ofkos) and susah baca hangul.
Suka membaca (esp Harry Potter)
Full name: Jung Ilhoon
Call him Ilhoon.
Main rapper and main dancer.
D.O.B: 4 Oktober 1994
Sangat cute.
Tak suka skinship.
Suara masa dia rap sangat best.
Terkenal dengan aegyo KIYOMI.
Full name: Yook Sung Jae
Call him Sungjae
Vocal
D.O.B: 2 May 1995 (sama umur ngan aku)
Maknae yang sangat kelakar dan kiut.
Gelak dia sangat comel.
Paling muda tapi paling tinggi.
Rapat dengan Peniel.
Nampak serius, tapi sebenarnya OPPOSITE.
Camano? Dah kenal semua? Hehe. Kalau tak ingat lagi, tengok lah MTV Diary tuh. Tak rugi.
BTOB punya singles:
Insane
Father
Irresistible Lips
WOW
Lover boy

Aku sangat suka group ni bukan hanya sebab diorang cute, tapi lagu dorang SEMUA best. Memang taste aku dengar lagu lagu camni kot. Kekeke. So, selamat mendengar.



No comments :

STALK&FOLLOW