Monday, December 31, 2012

Because it's PLKN

0 사랑

Hai. Korang dah tau aku akan jadi pelatih PLKN nanti kan? Korang rasa aku suka ke? Of course lah tak suka. Haha. Tak ramai kot yang memang betul betul nak pergi PLKN tapi ADA. Anda macam mana? Tak terpilih? UNTUNGLAH. Enjoy lah kat rumah lama lama ye. *jeles. haha Sebenarnya, aku tak ready langsung nak pergi PLKN and buat tak tahu je sampai lah satu hari tu, ada sorang lelaki update kat FB, "9 days to PLKN" and I was like, "WHOA! Aku tak bukak akaun BSN lagi, aku tak beli barang2 keperluan lagi, aku tak buat medical check up lagi, blablabla!". Haha punya lah cuak. Yalah, taknak pergi kang, mak  bapak aku yang kena masuk jail nanti. -.-" ciss

Sambil sambil ready barang barang, aku kena ready fizikal mental kan? Untuk fizikal, aku tak tahu lah macam mana. Tawakal je lah. Harap harap aktiviti tak berat. Untuk mental, aku cuba ambik semangat PLKN. Aku tanya tanya pasal PLKN kat senior senior. And and ada satu malam, aku stayup sampai pukul 3 4 pagi sebab busy baca blog orang orang yang dah pergi PLKN sebelum ni (sebab biasanya aku tido pukul 3 or 4 sbb tgk Korean variety show) and you know what? ALL OF THEM cakap, PLKN memang best. Aku harap, aku yang akan jadi blogger seterusnya, yang akan share pasal PLKN dan cakap, "PLKN memang best. Tak rugi aku pergi". INSYA-ALLAH. hehe.

Aku sebenarnya takdelah kisah sangat kalau dapat PLKN cuma..... cuma..... cuma.... kulit aku ni, bila sunburn (walaupun 1 hari), dah macam 10 minggu orang bercucuk tanam tanpa payung, tahu tak? Lol alasan. Tapi seryes. Huhh, tak cantik dah aku nanti. Sebab apa? Because it's PLKN. Kebetulan, ada cite Korea yang best sekarang ni. Baru start plak tu, kat KBSW channel 391 or 392. School 2013. Best kot cite ni. Dah lama aku tunggu, tapi bila dia dah siarkan, apa aku dapat? Sunburn! Kenapa? Because it's PLKN. Aduhh ni salah satu sebab mental aku tak ready.


Sumpah cite tu best. OK yang tak minat Korea tu maaf :) Oh oh btw, aku sekarang tengah agak 'aktif' belajar bahasa Korea. Lagi lagi bila aku online, aku mintak pertolongan sorang kakak Korea ni. Dia baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaek sangat. Aku sayang dia. Aku anggap dia kakak and kawan aku sendiri. Comel kan kami berdua? Tengok lah ni. Hihihi dia nak bagi aku hadiah. Jangan jeles.


Wow. Banyak benda yang menyakitkan hati aku because it's PLKN. Harap harap aku enjoy kat sana ye?Haaa, tu lah cerita dia. Punyalah panjang, kan? Aku memang~ Sekali tulis entri macam karangan SPM dah aku rasa. kekeke. So, tu jelah entri terakhir dalam tahun 2012. Tahun ni memang aku tak banyak update sebab busy dengan sekolah. So, nantikan comeback aku pada tahun 2013 ye? ecehh. Padahal berapa minit je lagi nak pukul 12. Ok bye!

ithinkthatsallfromme
thankyou

Wednesday, December 26, 2012

Mana hala tuju?

0 사랑

Oh hai semua. Assalamualaikum kepada semua muslim dan selamat sejahtera kepada non-muslim. Wahh, dah sebulan dah aku bergelar school leaver, tapi aku macam dah bertegur sapa ngan blog ni dah. Bukan apa, sebab terlalu lama aku tinggalkan blog, so I was confused of myself. I couldn't remember my writing style. Haha. Sorry. Btw, aku saja jadikan gambar drama School 2013 untuk entri hari ni sebab I wanna talk about something related to school and education. Tak lah sangat tapi, just a bit :)

Now, I'm typing at 3:40am (27/12/2012) and what day is today, huh? Seriously, kalau tak duduk kat sekolah I was like forgot everything. Date~ Day~ How to get up for qiamullail~ -.-" ughh, disappointed of myself lah. Very much. *referring PC* Oh, today is Thursday. AND! You know what? On the next thursday, I will be in Kem PLKN Padang Kacong, Marang, Terengganu, Malaysia. CHH! Dulu dulu aku tak kisah dapat PLKN ke tak but I don't know why the hell, aku rasa berat sangat nak pergi sana sekarang. Tapi ramai seniors yang pergi kata best. I hope they were right. I hope I could jelir jelir to siapa yang perli perli mangsa PLKN nih. haha.

By the way, apa aku buat kat rumah time cuti sambil tunggu results ni? Oh well, aku jadi patung yang tak dapat apa apa benefit sama ada untuk diri sendiri or orang lain jugak. Hmmph again, disappointed. Orang lain punyalah nak kerja, nak cari pengalaman en? Aku duduk rumah je. Nak ambik lesen? Hmm LOW CONFIDENCE LEVEL. Dah la tak pandai masak. Hehe janganlah gelak. Aku pun cuba masak. Just for your info, aku ni tak selalu masuk dapur tapi sekali aku masak, I could praise my cooking skill jugak lah. Alhamdulillah. But still, aku tak pandai masak. haha.

My trial results hari tu not okay at all. Orang bleh dapat straight As kenapa kita tak boleh kan? Aku bukannya tak malu nak bagi tahu semua orang tapi kenyataan, nak buat camane kan? Betullah ada sorang senior SESERI batch mana entah aku lupa, dia cakap. Mula mula dia tak kisah pasal result tapi everything changes bila kawan kawan dia dapat offer itulah, inilah. Tapi, dia? Sunyi je. After result baru ada rezeki. And yes, tu lah apa aku rasa. Dah ada kawan kawan aku yang dapat UPM, UTP, and other Universities. Sangat jealous. Aku harap sangat results SPM aku gempak and rezeki murah nanti. Insya-Allah. Doakan aku ye?

BUT actually, aku masih lagi confuse dengan cita cita aku. And sebenarnya aku tak tahu apa yang aku nak jadi nanti besar. Yang aku tahu, aku tak berminat ngan medic medic. Oh noo not my taste. Haha. Aku actually suka ngan Engineering tapi Add Math agak teruk lah jugak. Kira tak mahir sangat. What to do? Dah la aku ni penakut. Like seriously COWARD. Aku kurang keyakinan. Soft skill takde. And and apa yang paling menakutkan is my english. I can do well in exam, but the thing is, I couldn't talk in english. Arghh! Dah lah sekarang, apa apa mesti dalam English. 

Ok yeah. I think I sighed a lot lah today. Maybe because I was just to disappointed with myself. Aku harap sangat lepas PLKN nanti, I'll gain what I should gain now and be MORE MATURE, MIMI. You can do it. Any advices, please? Especially from the elders. Sharing is caring :) Mana hala tuju aku?

Ithinkthatsallfromme,
Thank you.

Friday, December 21, 2012

♥ BTOB ♥

0 사랑

Well today, I'm gon' continue with K-IDOL yang lama gilaaaaaaaaaaa tak di-update. And today, I wanna talk about my current favourite kiyomi boys, BTOB. Wohoooo~ 

BTOB debut pada tahun ni, yes 2012. Nak lebih specific, 23 Mac 2012 at M! Countdown dengan lagu Insane. Like seriously, lagu ni best. Aku tak tipu. Btw, BTOB ni adalah group di bawah syarikat our favourite guys, B2ST iaitu Cube Entertainment.
Jika anda peminat BTOB, anda secara automatiknya mendapat gelaran Melody.
Antara BTOB punya show adalah, MTV DIARY & B+ DIARY. Seryesly, kalau korang betul betul nak kenal ngan dorang, tengok lah menda tu. Kat Youtube pun ada. Best sangat. Sebab diorang sangat comel and kita dapat kenal dorang punya true self :)
Kalau terasa macam nak cekidaut pasal dorang, klik SINI. Official website BTOB.
So, inilah saat yang korang tunggu tunggu kan? Nak mengenali diorang one by one. Let's go!
Full name: Seo Eun Kwang (서은광)
Call him Eun Kwang (은광)
He' the leader and oldest.
D.O.B: 22 November 1990
Mempunyai suara yang sangat sedap, tak tipu.

 

Full name: Lee Min Hyuk
Call him Minhyuk
Vocal & Second rapper.
D.O.B: 29 November 1990
Sangat cute & I tot he's the maknae. HAHA
Full name: Lee Chang Seob
Call him Chang Seob
Vocal.
D.O.B: 26 February 1991
Dikenali sebagai lelaki yang mempunyai sleepy eyes.
Sangat kelakar dan pandai spontaneous rap.
Full name: Lim Hyun Sik
Call him Hyun Sik
Vocal
D.O.B: 7 March 1992
Paling handsome dan macho tapi sebenarnya comel.
Pandai main instrument like piano and bass.
Mempunyai badan yang paling tough.


Full name: Peniel D. Shin/ Shin Donggeun
Call him Peniel
Rapper (tp part dia paling sikit)
D.O.B: 10 March 1993
Seorang yang sangat innocent.
Suka skinship and tak rasa awkward langsung.
Lahir & dibesarkan di Chicago.
Pandai speaking (ofkos) and susah baca hangul.
Suka membaca (esp Harry Potter)
Full name: Jung Ilhoon
Call him Ilhoon.
Main rapper and main dancer.
D.O.B: 4 Oktober 1994
Sangat cute.
Tak suka skinship.
Suara masa dia rap sangat best.
Terkenal dengan aegyo KIYOMI.
Full name: Yook Sung Jae
Call him Sungjae
Vocal
D.O.B: 2 May 1995 (sama umur ngan aku)
Maknae yang sangat kelakar dan kiut.
Gelak dia sangat comel.
Paling muda tapi paling tinggi.
Rapat dengan Peniel.
Nampak serius, tapi sebenarnya OPPOSITE.
Camano? Dah kenal semua? Hehe. Kalau tak ingat lagi, tengok lah MTV Diary tuh. Tak rugi.
BTOB punya singles:
Insane
Father
Irresistible Lips
WOW
Lover boy

Aku sangat suka group ni bukan hanya sebab diorang cute, tapi lagu dorang SEMUA best. Memang taste aku dengar lagu lagu camni kot. Kekeke. So, selamat mendengar.



Wednesday, December 19, 2012

Fly to Seoul (Part 1)

0 사랑
Assalamualaikum w.b.t.

Ehmm hari ni aku nak cerita pasal perjalanan aku gi Korea masa mid year hari tuh. IF ONLY you are my loyal follower, you should have remember that aku pernah cakap yang aku nak gi Korea tahun ni. Dah lupa? Look at this post. Akhirrrrrrrrrrrr sekali, aku ada tulis. HAHAHA sikit je. Not much. Hmm let's start!

Mid year holiday hari tu start 25 May 2012. Aku pergi 27 May - 2 June 2012. How was that journey? One word, AWESOME!

27 May 2012 (Sunday)

Dengan bekalan makanan dan pakaian yang mencukupi.
28 May 2012 (Monday)

Muka excited nak gii negara Key, South Korea.
Yeah, sempat lagi bergambar kat LCCT -.-"
Depart from Kuala Lumpur at 11pm.

And yeah, we finally arrived :)
HOMG this is Korea. kekeke

Incheon international airport.

Before we absolutely arrive at Incheon, we get on this train. It's so fast!
And and if you want to imagine what it's like, watch Teen Top - Crazy MV.
There you could see L.Joe chasing his GF
and his GF went into the train.

Well, we're queuing for the pasport-checking.

Oh yeah, we're waiting for the bus that the tourist guide prepared for us.

Incheon international airport looks like this from outside.

This is one of the buses in Korea. Hehe

Yeah finally, this is "our" bus!
UNCLE BOB! He's our tourist guide!
We love him because he is very very kind.
He even came to our school after our visit in Korea just to
join us in SESERI's SPORTS DAY :)
He has a Malaysian wife in Ipoh.

The first place that we went is... RESTAURANT!
Of course. We haven't eat breakfast yet.

MY FIRST KOREAN BREAKFAST IS...
OODONG NOODLE (sorry dunno the right spelling)

This is outta the restaurant.
LEE SEUNGGI~ ♥

On my way to the next location.
From Incheon to Yeosu.

YEAY. We actually arrived!

THIS IS SUWON HWASEONG FORTRESS.

We met cute korean girls. hihii

There is a SUPER SPACIOUS FIELD on my right.

This is the field that I talked about. Very very luas.

Very dangerous sebab kalau anda tinggi sangat,
pergh sedap jugak kalau cium dinding tu.

This is the buiding that I went into just now.

Oh yeah. Takde pose lain dah nak buat.

Well well, this is what we're waiting for.

LUNCH TIME!!!
Korean style lunch. Yumm!
This dish is superrrrr delicious.
But I don't know the name. haha

Me and my kpopper friends lalu kat sebuah kedai.
They saw a magazine with Kim Soo Hyun as cover.
They were like so excited, so makcik kedai tu
bagi FREE kat all of us. Lol

VERY VERY THE CLEAN
On our way to Cheonnam National University.

AWW OUR PROF PARK THAT WE LOVE :)
(World renowned Environmental Scientist & River Restoration Expert)
Seriously, we love him. He is sooooooooooo kind.
He acts like a father of us in Korea. I miss you, Prof Park.
He's giving a talk on Environmental Conservation.
This is the beginning of my love towards Environmental Engineering.
Well, took some pics together.

His name is Satria.
He's an Indonesian.

Well well well~ EAT AGAIN!!

These should be really delicious! BIBIMBAP!
Tengok dalam TV kan, rasa terliur. Unfortunately.......

I DON'T EAT VEGETABLES! Mummy :'(

The friendly waitress and us.


Night view of Yeosu.

Ohhh this is really really really funny and yet,
NERVE-WRECKING.
There are 2 elevators, and my room is at the 12th floor.
We didn't know that both of the elevators are diff.
So, masuk je lah. TAPI~ bila tengok nombor2 ni,
WHERE THE HELL IS NO 12???

So, we decided to go to third floor and change.
But when the door opens, it happened to be DARK.
It's like a haunted floor. SCARY!
So, we get to the lobby and tukar lift! Huhh.
Everyone was shocked.

But finally~ masuk bilik. such a comfortable room.
Sempat tengok WGM & Rooftop Prince last episod.
Dekat Malaysia tak habis tayang lagi.
Even me, tak tengok pun drama tu sebenarnya.
Layan je lah. *without subtitles

STALK&FOLLOW