Wednesday, November 23, 2011

Barbara Millicent Roberts

0 사랑
Yeah, hari ni aku akan bercerita tentang Barbie or nama sebenarnya, Barbara Millicent Roberts. Untuk sape2 yang sudi baca je la kan? And untuk sape2 yang minat menatang Barbie neh.

Well actually, dulu, bila sebut Barbie je, selalu ter-confuse dengan *cough cough babi. Hehe duluu la.. time mula2 nak kenal ngan Barbie ni. Bila dah tahu, woah~ agak terpegun lah jugak sebab Barbie sangat comel. For me, Barbie doll is a must for lil girls. kot. Manalah aku tau dorang minat ke tak, kan? HAHA ok abaikan.

BIOGRAPHY
REAL NAME: Barbara Millicent Roberts
OFFICIAL BIRTHDAY: March 9, 1959
CREATED BY: Ruth Handler
HEIGHT: 11 1/2 inches
BOYFRIEND: Ken Carson

Well, ni lah rupa Barbie yang pertama.



Dah banyak jenis Barbie keluar dari 1959-present.





Are you wondering, why am I talking bout Barbie so sudden?
Haha actually, dalam almost 1 week cuti ni, aku takde keje. So, bila bukak Cartoon Network~ 3 hari berturut-turut, movie Barbie ditayangkan. Then rase curious plak tentang history Barbie ni. Therefore, aku buatlah sedikit kajian! :) Btw, aku nak buktikan Barbie ni bukan untuk kids je. Adults pun boleh tengok sebenarnye. Hanya sebab Barbie ni cartoon, tak semestinya penonton wajib berumur 13 ke bwah kan? Shrek pun cartoon ape? Hanya sebab Barbie selalu pakai gaun, orang yang berumur 16 tahun ke atas tak boleh tengok lah? Kat sini aku nak tegaskan, statement tu SALAH sama sekali. *hehe sebab aku pun tengok jugak.

Ni antara cerita2 Barbie yang pernah aku tengok sebelum ni:
Barbie: Princess Charm School
Barbie: A Fashion Fairytale
Barbie as The Princess & The Pauper
Barbie & The Three Musketeers
Barbie & The 12 Dancing Princesses

Hehe tak sangka kan? Budak 16 tahun still minat Barbie. Frankly saying, aku just suka cerita2 dia je. Not the Barbie dolls, okay?  Cerita2 kat atas ni best, tapi aku tak suka Barbie yang bertemakan fairytales.  Cerita2 kat atas ni, macam reality.  Takde lah tiba2 pari2 datang, except for the Fashion Fairytale tu -.- haha.

Conclusionnya, Barbie sangatlah menghiburkan.
Ithinkthatsallfromme.
WiththatIthankyou.

STALK&FOLLOW