Saturday, August 27, 2011

Scott Pilgrim vs The World


homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.

Pernah tengok movie ni tak? Kalau pernah tu bagus la. Yea i know, cerita ni dari tahun 2010 lagi. Aku je yang tatau. Sedih. Tapi akhirnya aku tau jugak sebab my teacher tiba tiba sporting buat tayangan masa belajar. Aww. Love you teacher! Cerita ni 20 out of 10 lah saya kasi! ♥ Cuba la tengok!

Cerita ni daripada komik kot, so ia agak ke-komikan. Sangat menarik. Awwws. Hero--- ok laa. Hensem jugak ah bile tengok lama2. Heroin macam bangang! Kenapa? sebab dia chantek. haha. 
Cerita ni berkisahkan tentangg sorang lelaki yang bernama Scott Pilgrim yang jatuh cinta kat sorang perempuan nama...nama ape ek? Ramona rasenye, haha dah lupa.
 Tapi Ramona tu ada 7 orang ex-boyfriend a.k.a SEVEN EVIL EXES. Diorang ni bergabung sebab diorang telah ditinggalkan oleh Ramona. So, dorang taknak Ramona ada boyfriend baru, which is Scott. So, kalau Scott ingin meneruskan hubungan ngan Ramona, dia perlu lawan kesemua exes tersebut.
Dalam movie tu, agak banyak scene lawak. Sangat best. Cite ni jugak best untuk sape2 yang minat indie, seriously. Sebab berkisahkan tentang remaja yang ada band sendiri. Lawan pun ngan gitar doe.
Bila separuh jalan, Scott macam dah putus asa. Pergi mana2, mesti ada je halangan. Ramona pun mintak putus. Tapi Scott still taknak lepaskan Ramona, so he'll fight for Ramona. Aww so sweet. ♥
But then, Scott........... 
(nak tahu? tengoklah sendiri. Miahahhaa)



So, conclusion nya, tengok jangan tak tengok :)

No comments :

STALK&FOLLOW