Sunday, May 29, 2011

My Citracolour journey :)

Selama one whole month kami berlatih, burn prep petang, burn study for mid term~ tapi Citrawarna paling best in this school. 4 weeks aku ada sebelum cuti 2 minggu, my homesickness disappear just because of Citrawarna, seriously. Cubalah tanya sape2 yang masuk citrawarna, confirm diorang akan kata diorang rindu. Same as me lah.

Aku tak nak cakap banyak sebenarnya. Just enjoy these pics :)

Kami (200 pelajar form 4) berlatih kat sekolah stiap Selasa, Rabu, Khamis.
Start 15, 16, 17 may, kitorang berlatih kat Dewan Razak 1 & 2 PWTC pulak.
Topi merah: Abang Belalang, Baju Hitam: Abang Nyot, Topi putih: Kak Eva.
Seriously, kami ibarat magnet. Nampak sorang ambik gambar, SEMUA melekat. 
Even tu bukan camera kita. haha
Kat sini lah kami jumpa peserta2 dari sekolah lain. 
Yang pakai topi merah tu Choreographer kami, Abang Belalang. 
Kalau korang kenal, dia lah choreographer Mari Menari. 
Rasanya yang juara tu; Razif&Alia.
Wahh, kat PWTC paling best sebab kami start kul 8pagi, balik kul 6petang. 
Best! Tak pergi sekolah! HAHA. 
Mujur lah exam baru je habis. Boleh enjoy habis-habisan.
17, 18, 19, 20 may~ It's time for NIGHT PARTAYY! 
Ehh, tak pun. Kami ke Dataran Merdeka dalam pukul 6ptg. 
So, logic lah kalau kitorang kena pergi sekolah pd pagi tu, kan? Haishh.
Kenapa banyak tong sampah dan penyapu?? Well, tu lah segmen kitorang. 
GO GREEN! GO GREEN! Haha. Kamilah super cleaner. 
Segmen ni mungkin dipandang 'hina', tapi kitorang tak rasa teruk sangat pun 
sebab choreography kami sangat ROCK! Thanks Abang Belalang.
Yang ni full rehearsal. Yea yeaa, aku tau, outfits ni agak lucu. 
Tapi cute apee? Sesuai lah ngan segmen tu. 
And because of this, kami digelar-- SUPER MARIO! HAHA ngek betul.
Maskot Mr Bin pun adaa. Haha (yang ni sekolah Sentul)
And the real performance.......21 MAY!!!! Tarikh yang tak pernah aku lupa. 
Well, dalam calendar aku, hanya hari ni yang aku tak potong. 
Walaupun dah lepas, ada aku kisah?
Kat atas ni rasanya dekat SOGO. kot. 

Kitorang kena berarak DBKL --> SOGO barulah ke DM.

At the very end, FINALE yang sangat sangat meriah.
We all love to dance the Mega Zapin and Malaysia Truly Asia dance.

Tahun ni hujan lebat sangat. Ada time kitorang berlatih pun hujann. Masa show pun hujan. Dataran tu dilapik dengan plastik putih, so licin ahh! Ramai jugak yang jatuh tergolek. Sampai Agong pun ketawa. Haha. Mujur aku tak jatuh. But still, we all live happily ever after. :)

No comments :

STALK&FOLLOW