Sunday, February 6, 2011

KL = 3pm - 1am


hehe gatal tangan nak ambik gambar kereta tuhh. WTF betol aku kan? Oke2. Straight to the titik.

Hari ni - 6 hb februari (eventho aku tulis ni dah pun 7hb), aku ke KL. Buat apa? Takkan korang tak tahu kot? Aku kan dah nak ke sekolah baharu. Waaaaa. Rindu kawan-kawan. Sekolah apa? SM Sains Seri Puteri. Grr. Ni pun, aku online pukul 3 pagi. Aku tahu, esok aku mengantuk, tapi nak online jugak sebelum aku takkan online berbulan-bulan ni. Arghhh tensionnn!

Nak jadikan cerita, aku bertolak dari Gua Musang, Kelantan pukul 3petang. And yeah, sampai Gombak pukul 1 pagi. =.=" Biasanya perjalanan mengambil masa 4jam je (mengikut kelajuan abahku yang agak laju itu). Tapi, hari ni, memang disaster gilak. Tak pernah kot gi KL sampai 10 jam. Adehh. Lebih dari nak ke Johor pulak. Ape daa.

Start dari highway Karam Singh Wali Band Karak tu, memang JAMMED gilaaaaaaa. Sangat sangat slow. Abah aku pulak mudah mengantuk. Biasa dia bawak kereta 120km/j. Hari ni 20km/j pun tak sampai kot. Ish ish ish. Sampai ada sekali tu, nak terlanggar kereta kat depan sebab beliau TERLELAP. Nak stop tido tak boleh lah sebab dekat highway mana ada hotel R&R kan? Aku pulak nak terkencing dalam kereta sebab terlampau sejuk. Nak tido tak boleh, sebab aku runsing abah aku yang mengantuk tu. =.="

Akhirnya, EXCITED sangat-sangat bila nampak papan tanda [Simpang ke Perhentian Genting Sempah - 5kg 5km] Yeayy! Tapi malangnya, 5km yang ku anggap dekat tu.... mengambil masa 30minit. Sedih dan pilu hati ini. Takpe2, aku redha. Then, sampai jugak ke Petronas Genting Sampah Sempah pukul 12.

Google.

Dengan semangatnya aku ke tandas yang disediakan. Dan.......... (mood sedih lagi)

Manusia yang beratur kat tandas tu lebih kurang 20 orang. T_____T. Nak tak nak kena beratur. Abah aku yang bersimpati terhadap anaknya ini, ajak aku ke tandas lain. Jauh jugak lah. Aku jalan pun macam orang sakit. Haha. Faham2 lah wei. darurat nii! Fuhh, mujur tak ramai sangat. dan~ Alhamdulillah. Wahahaha.

Sekarang, aku online di rumah sedara aku (guna laptop kakakku). Esok kena daftar pukul 9pagi. Tskk. Dan family aku akan balik ke Kelantan esok jugak. T___________________T. Mummy! Semoga aku boleh cepat2 suaikan diri di hostel ya? Aku taknak pindah sekolah dahh. Wat maluu je. 

Rasa macam menyusahkan family je. Dah la 'jamming' atas jalan. Lepas tu, diorang mesti letih kan? And, nak balik kelantan pulak =.=". Kesiannye. Omma, appa, mianhae. (maafkan saya). I promise, I'll never make any problems. Even I'm homesick, I akan usaha untuk survive. Keke. Saranghabnida~  ♥.

2 comments :

.imah. said...

wahh, jauh ni, jauh.
tapi semoga berjaya mimi!
yeyyy! :DD

Alya Najiha said...

ok mimie~
gambatte!kak jiha arap mimie cepat2 seswaikan dirik ngn tmpt bru.=)

STALK&FOLLOW