Saturday, December 31, 2011

Welcome 2012

0 사랑
Wah wah wahhh. Selamat Tahun Baru anda anda semuaaa :) . Dah masuk tahun baru dah kita ni eh? Terbaik!! Aku pun tak sangka tahun ni (2012) aku dah 17 tahun and aku merupakan salah sorang SPM victim. HAHAHA-HA! Well, it's not funny. And it's not something to be proud of like seriously! Takut bangat dehh. Tapi apa kan daya. Aku perlu lupakan segala benda yang tak penting atau yang tak berapa penting atau yang kurang penting.

All I have to think now is SPM. SPM SPM SPM SPM SPM. 3 huruf ni menghantui aku doe. HAHA. Btw, korang pulak macam mana? Dah meningkat tua? Hehehee. Sambil sambil kita fikir tentang umur kita, fikir fikirkan lah jugak umur ibu bapa kita. Diorang pun dah semakin berumur. So, jaga lah mereka dengan sepenuh keihklasan yang ada. Alright? Aku harap korang panjang umurr.

Btw, korang ingat lagi tak movie ni? Dia cerita tentang KIAMAT 2012. Err, takut tak takut tak? Aku rasa tak perlu lah takut. Eh tak. KIta perlu takut tapi jangan lah takut sebab movie ni. Kalau dia tak buat movie ni pun, memang dah terang lagi ber-torchlight kiamat akan berlaku and lebih teruk daripada ni. So, lebih baik kita sendiri, masing masing bersedia. Kann? Semoga kita dapat berhijrah daripada buruk ke baik dan baik ke lebih baik.

Sebelum aku habiskan post ni, marilah kita enjoy bunga api ni--
-- walaupun ia tak bergerak. HAHAHA. PANG PANG PANGG! *siap dengan sound background lagi. HAHA

ithinkthatsallfromme,
withthatithankyou.

Maharaja Lawak MEGA

0 사랑


Maharaja Lawak Mega Minggu Akhir yang disiarkan LIVE di Astro Warna pada 30 Disember 2011 memang gempak gila. Sape yang tak tahu, ni lah keputusannya:

JOHAN: OSBON (Os & Abon)

KEDUA: BOBOI (Afdlin Shauki & HSBC [Harun Salim Bachik])

KETIGA: SAEHU (kumpulan dari Indonesia)

KEEMPAT: Syok (Ifa Raziah & 2 orang yang aku tak kenali)
Aku and keluarga aku memang suka sangatlah bab bab Raja Lawak nih. Kitorang memang tak pernah miss ah dari Raja Lawak 1 - 5 to Maharaja Lawak & Maharaja Lawak Mega. Semua best. Tapi aku paling suka Raja Lawak 1 & 2. Gempak habis. Hal ini keranaaaa, aku suka ZIZAN, JOHAN & NABIL. Diorang memang SERYES! Pandai buat lawak. Korang setuju tak?

Tapi aku tumpang bersedih kat JOZAN tuh. Raja Lawak 1, diorang tak menang walaupun masuk final. Maharaja Lawak pun sama. Diorang tak dapat Johan walaupun JOZAN ada Johan. HAHA. Dah terang lagi bersuluh kot setiap minggu dorang best, but still, SEPAH punya fan lagi banyak eh? OK OK tak dinafikan memang Sepah pun best. Taaaaaaaapiiiiiiiiiiiiiiiiiii JOZAN pun best lahh! 

Buktinya? Setiap tahun dari RAJA LAWAK 2 - 5, Jozan yang jadi pengacara. Chapalrela, Jozan berlakon. Rancangan BOLOS, Zizan jadi host. Melodi, Zizan jadi host. Astro Ceria (Elly & Epit), Johan berlakon. Radio Era, Johan ade. Hah? Ape lagi? Baaanyak. Seryes semua lawak.

Oh btw, Siapa yang tak kesempatan tengok Maharaja Lawak Mega, boleh klik sini...




Nak tengok part Jozan je pun boleh. Nah tengok ni :)

p/s: kadang2, personally, aku rasa Maharaja Lawak lagi lawak dari ML Mega.

ithinkthatsallfromme,
withthatithankyou.

Monday, December 5, 2011

Adventurous Adventure

5 사랑
Hari ni aku nak 'promote' sekolah yang baru aku masuk pada tahun 2011. iaitu SM Sains Seri Puteri (aka SESERI). Means dalam masa sebulan je lagi aku akan tinggal kat sana untuk tahun yang ke 2. And aku FORM FIVE! It's a senior year. -.-" Ntah la. Takde la rasa happy ke ape. Makin takut ade la. Sebab hujung tahun 2012 nanti ada....... SPM!!!! Ma gawd! Imma SPM candidate! Noooooo~ Haha ade senior aku cakap, xleh bayang macam mana "mimoi" (nickname aku) jadi senior. Aku diibaratkan seperti ini:

mimoi | & | junior

You know what I mean right? Haha.

Okay, korang ni mesti dah macam ingat tak ingat je kat aku ni kan? Almaklumlah blog aku ni pun dah macam macam sarang ade. Sejak masuk asrama, blog ni macam dipinggirkan. -.- haha. Oleh itu, meh jenguk ape yang aku buat kat sana selama ni.


Well, tu lah view asrama aku dari blok akademik. Ada bangunan UMNO, PWTC, The Mall, KLCC & KL Tower. View tu memang cantik tapi sekolah aku tu takde lah cantek sangat. Okay laaa, hidup lagi aku sekarang. Chwaha. Dulu aku agak terseksa, sebab homesick. Nak balik rumah lah konon, tapi alhamdulillah~ sejak jumpa kawan baru, best jugak kat sana sebenarnya. kot.

Activity skolah tu sangat best. Kenapa? Sebab... SESERI is the only SBP in KL. Y'know kan, KL ni banyak ada event. Macam Citrawarna, dia pilih skolah WP (wilayah persekutuan) je. Korang ade? Takde kan? HAHA. Dulu, aku sukaaaa sangat menari, tapi aku hanya join kumpulan nasyid je. LOL Yang tu pun aku suka. Tapi bila masuk sini, ada kumpulan tarian yang dikenali sebagai Nirmala Dirgantra. And aku terpilih. Best kot. Tercapai cita-cita.

Sekolah ni memang dekat gila ngan PWTC. So, ada apa2 pameran kat sana, biasanya mesti kitorang pergi. Jalan-jalan ke sana. Aku paling suka human jammed. Chwaha. Kalau aku kat depan, aku ketawakan orang belakang sebab lambat sampai. Tapi bila aku kat belakang, aku ketawakan dorang jugak sebab nampak macam semut. Kejam kan? Haha. Tengok ni:

Dalam bulan 6 camtu, Nirmala join pertandingan menari tradisional. -.- kitorang selalu je dapat step last last minute tapi mujur la kitorang ada beberapa ahli yang  cepat tangkap. Cikgu ajar sekali, tang tu jugak la dorang dah dapat. Tak macam aku. Blur semacam je. So, diorang pulak la yang kena ajar aku sampai dapat. Btw, syukur lah kitorang dapat naib johan. Ingat kan saguhati pun tak layak. Hekhekk.

Bulan 7 agak best, sebab aku pergi THAILAND!! Sebab aku menari la aku layak pergi, kalau tak, babai je la Thailand tuh. Yang ni aku pernah cite kat ENTRI NI, INI, INI dan INI

Bila merdeka pun agak best. Ada pertandingan kelas tercantik. Kelas kitorang, 4 ADIODA ni memang famous amos la dengan kelas paling burok. Hweehe sehingga pengawas tingkatan 4 ditabalkan, salah sorang ahli kelas kitorang jugak jadi KETUA PENGAWAS KEBERSIHAN. Start daripada tu, kitorang "dipaksa" menjaga kebersihan kelas. Ok la. Dah banyak minggu jugak kitorang kumpul gelaran "Kelas Terbersih". Kelas pun kitorang hias. Mujur ada orang kreatif kat kelas ni, kan  Aireena? Seryes, kitorang bangga gila ngan kelas kitorang sebab kami menang kelas tercantik tu :) Ni lah kebanggaan kami, haha.


Dalam bulan 10 plak, aku join Flash Mob untuk Estee Lauder sempena Breast Cancer kat Pavillion. Two words, BEST GILA. Pakai baju serba pink. Memang happening gila ah. Jurulatih kitorang ialah bekas jurulatih Citrawarna dulu. Kalau korang nak tahu, dia ada berlakon dalam cite Al-Hijab. Ntah, dia cakap jadi mat indon je. Aku tak tahu, sebab aku tak tengok pun. Chwaha. Dalam akhir bulan tu, kami ada menari tarian kipas untuk majlis ko-hem.

Bila dah bulan 11, mesti lah kitorang happy. Nak cuti dah kan? Time tu tiba-tiba jadi rapat ngan senior. Kalau rapat lagi awal kan best? Main bowling la, ada drama la. Aku jadi pemuda yang takde nama. Haha macam hampeh je. Tapi dapat nombor 3. Boleh laaa~ Bila dah nak SPM, kena kosongkan kelas. Sedih gila kot bila kami punya "design" dilupuskan. Hohh, tahun depan dorm dah lain, kelas pun lain. Aku pasti akan rindu 2011 di Seseri. Semoga tahun 2012 lebih bermakna.



p/s: Bulan 6 tahun depan aku pergi korea. Lawatan sekolah. Tiket pun dah beli tu. Chwaha

That's all from me,
With that I thank you.

Wednesday, November 23, 2011

Barbara Millicent Roberts

0 사랑
Yeah, hari ni aku akan bercerita tentang Barbie or nama sebenarnya, Barbara Millicent Roberts. Untuk sape2 yang sudi baca je la kan? And untuk sape2 yang minat menatang Barbie neh.

Well actually, dulu, bila sebut Barbie je, selalu ter-confuse dengan *cough cough babi. Hehe duluu la.. time mula2 nak kenal ngan Barbie ni. Bila dah tahu, woah~ agak terpegun lah jugak sebab Barbie sangat comel. For me, Barbie doll is a must for lil girls. kot. Manalah aku tau dorang minat ke tak, kan? HAHA ok abaikan.

BIOGRAPHY
REAL NAME: Barbara Millicent Roberts
OFFICIAL BIRTHDAY: March 9, 1959
CREATED BY: Ruth Handler
HEIGHT: 11 1/2 inches
BOYFRIEND: Ken Carson

Well, ni lah rupa Barbie yang pertama.



Dah banyak jenis Barbie keluar dari 1959-present.





Are you wondering, why am I talking bout Barbie so sudden?
Haha actually, dalam almost 1 week cuti ni, aku takde keje. So, bila bukak Cartoon Network~ 3 hari berturut-turut, movie Barbie ditayangkan. Then rase curious plak tentang history Barbie ni. Therefore, aku buatlah sedikit kajian! :) Btw, aku nak buktikan Barbie ni bukan untuk kids je. Adults pun boleh tengok sebenarnye. Hanya sebab Barbie ni cartoon, tak semestinya penonton wajib berumur 13 ke bwah kan? Shrek pun cartoon ape? Hanya sebab Barbie selalu pakai gaun, orang yang berumur 16 tahun ke atas tak boleh tengok lah? Kat sini aku nak tegaskan, statement tu SALAH sama sekali. *hehe sebab aku pun tengok jugak.

Ni antara cerita2 Barbie yang pernah aku tengok sebelum ni:
Barbie: Princess Charm School
Barbie: A Fashion Fairytale
Barbie as The Princess & The Pauper
Barbie & The Three Musketeers
Barbie & The 12 Dancing Princesses

Hehe tak sangka kan? Budak 16 tahun still minat Barbie. Frankly saying, aku just suka cerita2 dia je. Not the Barbie dolls, okay?  Cerita2 kat atas ni best, tapi aku tak suka Barbie yang bertemakan fairytales.  Cerita2 kat atas ni, macam reality.  Takde lah tiba2 pari2 datang, except for the Fashion Fairytale tu -.- haha.

Conclusionnya, Barbie sangatlah menghiburkan.
Ithinkthatsallfromme.
WiththatIthankyou.

Monday, August 29, 2011

Pakai hijab untuk tutup aurat atau untuk fesyen?

1 사랑
Tau tak sape wanita di atas? Boleh cam tak?
Wanita ini telah menjadi fenomena buat wanita yang beragama Islam sekarang ni.
Kenapaaa?
Okay before thatt saya nak memperkenalkan diri dia dulu la ek?
Nama: Jessica Hana Tajima Simpson.
Umur: 23 tahun
Kacukan: Japan-British
Status: Muallaf since 17
Job: Designer

Ok, actually Hana Tajima ni femes atas dasar kerajaan sebab perjuangannya dalam menaikkan fesyen tudung|shawl|pashmina whatsoever tu sampai famous amos lah katekan. Nampak tak cara dia pakai shawl tu? Cantik kan? Dah la orang nye chantek, weewit. Dia ni telah banyak buat tutorial how to pakai shawl like her kat YouTube. So, she inspire ramai perempuan muslim. Tak semestinya pakai tudung, tak boleh kekalkan fesyen. Something like that la.
BUT!!!!
Wujud pulak satu pertanyaan yang berbunyi;
Pakai hijab untuk tutup aurat atau untuk fesyen?
Hmm, apa pendapat korang tentang soalan tuh? Bagi aku.... soalan tu tak patut ditanya kot. I mean, boleh ditanya, tapi tak perlu la benda tu jadi isu besar. I guess? Sebabnyaaa~ macam mana nak tarik wanita-wanita sekarang untuk bertudung kalau mereka tak boleh ikut masa sekarang? Tapi tengok atas fesyen la kan? Kalau yang macam tudung Siti Nurhaliza tu, sorry to say lah memang tak tutup aurat. Tutup belakang kepala je? Jambul kat depan and leher tak tutup. Tapi yang tu, its up to her la coz that's her decision. So, kita kita yang boleh buat decision ni, boleh je ikut fesyen2 yang baik seperti Hana Tajima's. But yeah, sometime ada yang tak tutup dada. So, kita ubah la sikit2 sebab shawl tu kita punya. Then, labuhkan je la kat dada, rite?
Tengok! Chantek chantek je diorang bertudung. Saya sukaa ;]
Maybe dia consider baju telah menutupi dadanya? Itu tak kisah la. Dia dia, kita kita.
At least, dalam videosnya, dia sedaya upaya ttup dia punya leher.

Sangat comel! I like. I really, seriously, adore her :)
Ada lagi ke yang still nak pertikaikan bahawa kita tak boleh pakai tudung mengikut fesyen?
Habis tu, kat bawah ni ape mende?

Yang ni bukan fesyen ek? Korang tempah baju raya cantek2 tu, bukan fesyen ke?

Yang ni pun sama. Nak tutup aurat ke, nak berfesyen? :P
Haaa. fikir fikirkan lah.

Kalau macam tu, pakai jubah je la senang. Nak?


Saturday, August 27, 2011

Scott Pilgrim vs The World

0 사랑

homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.homg.

Pernah tengok movie ni tak? Kalau pernah tu bagus la. Yea i know, cerita ni dari tahun 2010 lagi. Aku je yang tatau. Sedih. Tapi akhirnya aku tau jugak sebab my teacher tiba tiba sporting buat tayangan masa belajar. Aww. Love you teacher! Cerita ni 20 out of 10 lah saya kasi! ♥ Cuba la tengok!

Cerita ni daripada komik kot, so ia agak ke-komikan. Sangat menarik. Awwws. Hero--- ok laa. Hensem jugak ah bile tengok lama2. Heroin macam bangang! Kenapa? sebab dia chantek. haha. 
Cerita ni berkisahkan tentangg sorang lelaki yang bernama Scott Pilgrim yang jatuh cinta kat sorang perempuan nama...nama ape ek? Ramona rasenye, haha dah lupa.
 Tapi Ramona tu ada 7 orang ex-boyfriend a.k.a SEVEN EVIL EXES. Diorang ni bergabung sebab diorang telah ditinggalkan oleh Ramona. So, dorang taknak Ramona ada boyfriend baru, which is Scott. So, kalau Scott ingin meneruskan hubungan ngan Ramona, dia perlu lawan kesemua exes tersebut.
Dalam movie tu, agak banyak scene lawak. Sangat best. Cite ni jugak best untuk sape2 yang minat indie, seriously. Sebab berkisahkan tentang remaja yang ada band sendiri. Lawan pun ngan gitar doe.
Bila separuh jalan, Scott macam dah putus asa. Pergi mana2, mesti ada je halangan. Ramona pun mintak putus. Tapi Scott still taknak lepaskan Ramona, so he'll fight for Ramona. Aww so sweet. ♥
But then, Scott........... 
(nak tahu? tengoklah sendiri. Miahahhaa)



So, conclusion nya, tengok jangan tak tengok :)

Friday, July 29, 2011

♥ Nakhon Si Thammarat [Day 5] ♥

0 사랑
7 Julai 2011 (Khamis)
 Sad momentos.

Pagi2 lagi pack barang and meet my buddy.
Well, its our last day~
I gave her the rabbit, and she gave me
the bracelet.
Brass band pun ade. meraikan pemergian? haha
Buddy!! I miss you :)
She is Tamlueng, 18. My friend's buddy.
She's sooooooo kind-hearted!
See how much they care? Bila kita masuk bas pun,
diorang still tunggu. They're crying a lot.
Aku sedih tapi tak menangis sebab ada something
interesting happen before that :) haha
Bye bye Nakhon Si Thammarat~
Sebelum kitorang balik, kitorang pergi Hat Yai dulu.
For What? Of course la SHOPPING!
Its Durah Jasmin and Faizah!!
Akhirnya kami tiba di sempadan. Mummy :'(
There you go. Kesedihan melanda. Uwaaaa

♥ Nakhon Si Thammarat [Day 4] ♥

0 사랑
6 Julai 2011 (Rabu)
THE BEST DAY EVER.

Getting ready. We're going to The Sangwiman Muslim Village.
Like usual, took some pics again.
and again.
Let's Gone! This journey's kinda exciting.
Coz, the shoots will slap our face if we didnt close the window.
Arrived. Actually, the reason we came here is..
TO LEARN ABOUT POMELOS!!!!!!!!
Sempat bergambar dengan one of
the hot guy from Thailand. Phawin.
Then, we make pomelo soap!!
Mixing stuffs :)
Enjoying the day.
Continue eating pomelos! TASTY!!
Our location is seriously far from others,
so, we ate LOTS and LOTS.
Lasty, the pomelo ate me. haha.
Continue journey to Pak Phanang River pulak.
Yeap, the boy's naked. =.="
Naik boat and menikmati keindahan alam.
Balik and ready for FAREWELL PARTY!!!!
Because this is the last night. T________T noooooo!
Pelajar2 Thailand.
Diorang punya baju ikut umur.
Ni lah makanan makanan yang disediakan. Yumm!
What's that green thang? IDK.
Performance by Thai students.
They are my friends (even I dont remember their names, sorry)
They keep telling me that I'm cute
and asking me for my FB.
hmm, what to do? I hafta believe their words. HAHAHA
It's our turn now. We did Waka Waka dance.
Happy! Everyone enjoyed eventho I did few mistakes.
Next, ASIS sang. JB and Bunkface's songs.
They got lotsa fans from Thailand, seriously.
secondly, we did 'Malaysia Truly Asia' dance that we did
in Citrawarna 2011.
...................................................
At night, we exchange culture. (uahahaaha)
Actually, the one who wears the maroon prefect suit is
a Thailand student!
KA-TAK. Lovely, right?
She's already a muslim, actually.
That's All. Tido.
Actually, there's one more thing happen at that night. Ngehehe

STALK&FOLLOW