Friday, August 13, 2010

Short stories of my school life.

TADIKA:
hehe, dulu kalau aku kena kacau ngan sape2 kat tadika, aku ada secret weapon tersendiri. Korang tau apa? Dulu aku bawak henfon. HAHAHA. Lucu sangat2. Bayangkanlah, time tadika henfon camne. Yang besar tu. Sampai ada yang nangis sebab aku report kat abah. Muehehe

DARJAH 1:
Kisah 1)
Aku masih ingat lagi. Time ni, selalu bawak duit RM1 je. 50$ nasi, 50$ air dll. Murah kan dulu? Eleh, zaman mak aku, 20$ je dia bawak. Kenyang jekk. Okay, kawan aku sorang ni nama Qa 2keping 50$. So, aku pegang je la sebab baju dia takde poket. Time recess, dia mintak balek duit dia. Aku bagi 80$, pastu dia cakap "Hey, duit saya seringgit". Aku ingat lagi la beb sampai sekarang, duit kau cuma lapanposen. Of koth la aku tak bagi kan? Masa kat kantin, aku kena serang ngan abang dia yang darjah4. Masa tu punya la menangis. Sebab abang dia kata "Kau makan nasi ni mesti duit tak halal, sebab tu duit adik aku." Abang aku darjah6, dia rehat lambat sikit. So, tak leh nak jadi reporter of the day. Kalau tak, mesti abang dia yang buncit tu kalah sebab abang aku pengawas, ;). hehe habis je rehat, berbaik ngan Q, HAHA.


Kisah 2)
Dulu aku agak femes. Ramai kakak2 darjah 6 minat kat abang aku, so diorang ambik aku jadi adik angkat agar dorang bleh usha abang aku. Tapi rasanya, sorang je kakak yang aku ingat. ;D

DARJAH 3:
Bagi aku, kisah ni interesting dowh! Sebelum ni aku tinggal kak Kuala Krai. Then, darjah 3 aku pindah Gua Musang. Mula2 aku duduk kat kelas nombor 2. Pastu barulah cikgu naikkan ke kelas pertama. Ada budak X cakap, "awak pegi kelas tu, baek2 eh? Ada sorang nama Alia tu dia 'bekeng!' (garang)". Pastuu aku masuk je kelas tu, aku duduk tepi sorang budak pompuan. Dia cakap nama dia Aliah, so aku tanya la dia ada berapa orang Alia dalam kelas ni? Dia cakap dia sorang jakk. Then, time recess kitorang pergi kantin sama2. X  tengok kitorang dalam keadaan macam kena The Strokes. Dia pun bisik "Her whisper is the lucifer. Eh, awak kawan dengan Alia? Aduhh dia tak garang ke?" "OK je. Dia garang ke?" "Yalah, dia monster garang!" Dalam garang-garang Alia, aku dan dia dah jadi BFF sampai sekarang kan? I(L)Y! hehe

SEKARANG:
Saya kat Gua Musang sorang2. Tapi saya masih berhubung dengan kawan2 lama saya. I love my school life but sometime it sucks. Okay la, sape yang takde masalah kan?

No comments :

STALK&FOLLOW