Monday, August 30, 2010

Al-Kisah Rimba

0 사랑

Lucu sangat2. Baca sampai habis baru tahu. Inilah kerja aku dan kawan2 time boring. Setiap warna mewakili orang yang berlainan. Kami tulis karangan!
Kewajipan seekor dinasour ialah menyamakkan najis anak beliau dan diwajibkan mandi wajib serta bertayammum untuk menyucikan diri daripada segala jenis kotoran dengan menggunakan sabun Daia, di samping sabun Daia, ia juga perlu menggunakan ubat pelali supaya selamat tidur. Oleh itu, setiap warganegara Rimba Al-Bukhari perlulah mendaftarkan kewarganegaraan mereka di kampung baru di bawah rancangan Briggs beserta kawasan hitam putih untuk mengesan gelombang soundwave di kawasan hitam serta halimunan di kawasan putih.
Zaata yaumin (pada suatu hari)... **tazhabu dil-dil ila Al-Ghobah. FarMiKey Dil-dil ke Gua Cha untuk mencari informasi tentang ***hantu beca yang sedang bertapa untuk mendapatkan kuasa kontrol kereta. Tiba-tiba mereka terjumpa seekor lebah yang berkaki enam dan mempunyai empat lubang hidung sedang membuat kuak penyu bersama rakan2 beliau di Pantai Rantau Kakak dan Adik-beradiknya. Beliau ternampak sesuatu yang aneh bin pelik bin ibnu ajaib...apakah itu?
"Suratan atau kebetulan". Itulah perkataan yang datang dari mulut lubby si lebah setelah berjumpa dengan penyanyi lagu tersebut. Si lebah pun kembali berjalan, tiba-tiba baginda menyuruh anakandanya mengadakan propaganda tentang parti bumi hangus dengan slogan 'Asia untuk orang Asia' dan menitahkan anakandanya membuat cerita tentang "Cucuku bukan cucumu tetapi cucumu bukan cucuku" serta "Cicitku adalah Cicitmu".
Namun, takdir berlaku sebaliknya. Buku yang tercipta ialah "Pintuku di rumahmu". Hal ini kerana anak lebah tersebut bukan anak gahara. Oops, anak dara okay? Manalah kita tahu jantina anak lebah tersebut. Mungkinkah terputus tali di tengah jalan jantan? Mungkinkah betina? Nauzubillah. Akhirnya, anak lebah itu disahkan bujang teruna apabila diperiksa PMR dan SPM.
** Maksud: Dil-dil pergi ke hutan.
*** Ada maksud tertentu. :D

Banyak lagi actually tapi ntah hilang ke mana. Ada satu kisah tu memang best and gerenti lucu ah. Tapi dirampas cikgu. HAHA. Cikgu pun lupa letak kat mana, so kami tak dapat kertas tu balik. :( Cuba ah main ngan kawan2. Best taww. hehe

Friday, August 13, 2010

Short stories of my school life.

0 사랑
TADIKA:
hehe, dulu kalau aku kena kacau ngan sape2 kat tadika, aku ada secret weapon tersendiri. Korang tau apa? Dulu aku bawak henfon. HAHAHA. Lucu sangat2. Bayangkanlah, time tadika henfon camne. Yang besar tu. Sampai ada yang nangis sebab aku report kat abah. Muehehe

DARJAH 1:
Kisah 1)
Aku masih ingat lagi. Time ni, selalu bawak duit RM1 je. 50$ nasi, 50$ air dll. Murah kan dulu? Eleh, zaman mak aku, 20$ je dia bawak. Kenyang jekk. Okay, kawan aku sorang ni nama Qa 2keping 50$. So, aku pegang je la sebab baju dia takde poket. Time recess, dia mintak balek duit dia. Aku bagi 80$, pastu dia cakap "Hey, duit saya seringgit". Aku ingat lagi la beb sampai sekarang, duit kau cuma lapanposen. Of koth la aku tak bagi kan? Masa kat kantin, aku kena serang ngan abang dia yang darjah4. Masa tu punya la menangis. Sebab abang dia kata "Kau makan nasi ni mesti duit tak halal, sebab tu duit adik aku." Abang aku darjah6, dia rehat lambat sikit. So, tak leh nak jadi reporter of the day. Kalau tak, mesti abang dia yang buncit tu kalah sebab abang aku pengawas, ;). hehe habis je rehat, berbaik ngan Q, HAHA.


Kisah 2)
Dulu aku agak femes. Ramai kakak2 darjah 6 minat kat abang aku, so diorang ambik aku jadi adik angkat agar dorang bleh usha abang aku. Tapi rasanya, sorang je kakak yang aku ingat. ;D

DARJAH 3:
Bagi aku, kisah ni interesting dowh! Sebelum ni aku tinggal kak Kuala Krai. Then, darjah 3 aku pindah Gua Musang. Mula2 aku duduk kat kelas nombor 2. Pastu barulah cikgu naikkan ke kelas pertama. Ada budak X cakap, "awak pegi kelas tu, baek2 eh? Ada sorang nama Alia tu dia 'bekeng!' (garang)". Pastuu aku masuk je kelas tu, aku duduk tepi sorang budak pompuan. Dia cakap nama dia Aliah, so aku tanya la dia ada berapa orang Alia dalam kelas ni? Dia cakap dia sorang jakk. Then, time recess kitorang pergi kantin sama2. X  tengok kitorang dalam keadaan macam kena The Strokes. Dia pun bisik "Her whisper is the lucifer. Eh, awak kawan dengan Alia? Aduhh dia tak garang ke?" "OK je. Dia garang ke?" "Yalah, dia monster garang!" Dalam garang-garang Alia, aku dan dia dah jadi BFF sampai sekarang kan? I(L)Y! hehe

SEKARANG:
Saya kat Gua Musang sorang2. Tapi saya masih berhubung dengan kawan2 lama saya. I love my school life but sometime it sucks. Okay la, sape yang takde masalah kan?

STALK&FOLLOW