Wednesday, June 30, 2010

Mid year Holiday.

0 사랑
HAHA the holiday dah lepas, tapi nak cerita jugak sebab ada yang wanna know kot. Hehe


This cute little child in every pic is very cute, aite? SERYESLY! When I'm back at my village in Kuala Krai, I met her. My two-poo-poo (dua pupu). HAHA But Idk why...she reminds me of Awin. WHO? My bakal sis-in-law's younger sister. Kalau korang nak tahu, jemput lah ke blog Kak Cma and ask her to show her sis' pic. HAHA adik dia dah la cute sangattt. Hehe mata Awin agak sepet and mata Mei Lin (nickname budak baju putih tu) pun sama. That's why they're cute like crazy!


Ini pulak gambar sepupu aku kahwin. Sepupu aku yang perempuan tu. Oh, actually I came here to celebrate her wedding la. Ni kat Kelantan. taaaapi suami dia orang Johor, okay? jauh sial. Okay, kinda fun. But, there's no way takde upacara sambut menantu kan? 

Hari yang ditunggu-tunggu telah tiba. Kitorang satu family sewa satu bas then pergi ke Johor. Best! Aku suka duduk dalam bas. Lagi2 dengan orang yang kita kenal semuanya. Tapi... (later)
agak lucu Basyir (cousin) kat sini. HAHA
On the bus.
From Kelantan 10am to Johore 10pm. WOW! 12hr in the bus! Setibanya kami kat sana, kami diberi rumah tumpangan oleh seorang mak cik. Female kat sini. Male, rumah lain. HAHA Then, keesokan hari pulak, terus kami siap2 untuk majlis. Jeng Jeng Jeng~

Diiringi kumpulan kompang mana entah. Kelantan tak buat sampai camni sekali. So, tym dorang datang Kelantan, garu2 kepala ah sebab takde kompang. HAHA

Sesudah majlis, terus kami pulang dalam pukul 2pm gitu.
  
Oleh sebab lapar, sempat lagi kami STOP kat sini. xD.
Sambung cerita tentang tapi...tadi tu. Ya, memang best naik bas ramai2 tapi~ tak best bila driver bawak laju. Seryes, masa tu aku ingat dah arwah dah. Banyak kali aku mengucap. Yalah, kot2 mati dalam iman kan? Lelaki2 relaxx je tido. Padahal bas goyang2 cam harimau digigit nyamuk dah. Perempuan ada jugak jerit2 sikit, tapi driver tu wat tak endah je. DASAR! And~ kitorang sampai dalam pukul 4pagi. Well Done! HAHA

Tuesday, June 22, 2010

Spain! Spain! Spain!

1 사랑
Korang korang tengok World Cup tak? hehe aku pelik ah. Terasa juga demam bola. HAHA padahal tak minat bola sangatt. Seryes, time besar besar camni bari aku rasa cam WOW! Ada elektrik mengalir dalam vena cava. Semangat bola tu penting~ xD

Time kelab kelab cam MU, Chealsea, Liverpool whatsofussingever...memang aku tak layann kot. Time EURO and World Cup camni baruu best! Entah kenapa, aku sokong ESPN! Spain spain spain forever. Sebab aku minat David Silva. Fernando Torres pun!

Hehe, semalam aku bangun dalam kul230 pagi sebab nak tengok ESPN vs HON. Then, BUSTED ngan ibu aku. HAHA memang lucu. Mulanya mak aku tak marah pun, cuma sebab aku susah nak bangun pagi tuu yang mengamuk sakan tuu. Adoiii


Siapa siapa yang perasan, Chile menang dalam semua perlawanan. Mula mula ngan Honduros kot, then ngan Suitz. Okayy, Spain dah kalah ngan Suitz, tapi Suitz pulak kalah ngan Chile. Jadi ternyatalah Chile ni pasukan yang kuat. So, aku takut ah Spain kalah nanti nak lawan ngan Chile 26hb nanti. Good Luck!!


Nak cakap camne eh? Aku memang sukaa Sepanyol. Eh, bukan! SAAAAAAAAAAAAAYAAAAAAAAAAANG SPAIN! Kalau boleh, nak jersey diaa. Anybody? Free? Number 21 please...thanks. HAHA macam la ada sponsor. Semua cam "LIKE I CARE?".

Okay, merapu sudaa. So, apa matlamat aku tulis post ni? Mungkin ada yang kisah, ada yang tak nak ambil tahu atau semuaa tak nak tahu, takpe. Aku tak kisah, seryes. Aku hanya nak bagi tahu, yang ILOVESPAIN! ILOVESPAIN! ILOVESPAIN! ILOVESPAIN!

Thursday, June 10, 2010

Hwaiting.

0 사랑
Kalau nak sesuatu, kena usaha. Betul tak?

Bak kata Tentera Darat;
No Pain, No Gain!
Bak kata Tentera Laut;
Tidak berundur, Tidak Mengalah.
Bak kata Tentera Udara;
Tiada keberanian, Tiada kemenangan.

Bak kata Pengawal Keselamatan;
Tiada kad pengenalan, Tak boleh masuk!
HAHAHA. Betul tak??

STALK&FOLLOW