Friday, March 12, 2010

Emotional

Haha siapa emotional sekarang, korang tahu? Eh bukan aku. Sengaja mahu beri feel dahulu. Akanku ceritakan kisah yang sedih. So, bersedia untuk emotional? Hmm bukan kisah sangat pun.

Korang (esp yang minat korea) , pernah dengar or tonton drama Sad Love Story? a.k.a Sad Sonata. Pernah tak, pernah tak? Cerita tu... aku tengok di TV2 duluuuuu. Time aku darjah~ around darjah 5 macam tu la kot. Aku tertengok iklan cerita. Tapi biasa la kan? Yang "coming soon", dia tak tulis tajuk kan? So, aku terjatuh hati ngan iklan tu. Setiap hari aku buka TV2. Yalah, mana tahu dia bagi tau tajuknye. Dasyat kan? Sebenarnya aku terpikat dengan mata hero tu. HAHA

Tunggu punya tunggu, akhirnya boleh juga aku tengok. Tapi time tu dah episode2 kot. Takpe2, masih ada waktu lagi untuk ku memahami permulaan cerita. Drama tu disiarkan pada pukul6. So, setiap hari, akanku duduk ngadap TV sebelum pukul 6. Memang saya gila dasyat cerita tu. Oh lupa nak bagi tahu isi penting,, heronya ialah

Kwon Sang Woo

Dulu dia sangat hensem di mata aku. Sangat2 hensem hingga buat aku cair tak tentu arah. Macam KEY sekarang. Tapi sekarang dah tak sangat kot. Dia pun dah bertambah tua, hehe. Ntah la, masa depan~ aku minat kat sape pulak ye? Oih, straight to the point. Cerita ni memang best sangat. Aku jatuh hati kat drama ni and kwonnie. Sampai stairway to heaven pun aku tak ketinggalan. Cerita ni best jugak. Tapi Sad love story ni la yang menemukan aku ngan KOREA.

Eh, sebenarnya nak cerita pasal mende laen tapi takpe la. Hehe so tajuk emotional tu masih belum ada isinya~ straight to the point, OST dia best! Aku suka lagu sedih. Nak dengar tak? Lagu tu la yang EMOTIONAL!


and lagi emotional bila korang tahu dia punya translation.

haha lama gila nak straight to the point.


If you are in love
Please secretly be single
You can't give me this responsibility
I already have another person in my heart
There's no way you can win
There is no where for you to live
Even in the corner of my heart
So here's my advice to you:
Leave from me today
No matter how hard it may be
Don't love me like a fool

Everyday I dream
Because my life is for sale
I want to have you
Always being out of sync is my destiny
Please go and get out of the way
The person whom I love
That person clearly is not you

I know
I can see the sadness in this path
But I can't do it
I can't take that from you

Please don't love me
Don't love me

Ahhh, boley buat aku nangis!

No comments :

STALK&FOLLOW