Monday, March 29, 2010

Seems like fun

0 사랑


Kebetulan budak ni ada, Basyir.
Dia adik balqis. (sepupu aku juga)
Oleh sebab dia pakai baju merah,
sepupu2 yang laen pun tukar baju.
Kononnya nak sama.

| Alif | Basyir | Syafeq |
Sampai lah jadi macam ni. HAHA
Basyir tak nak join sekali,
tapi afta bagi bola, terus diam.

Ahaha. lucu sangat tengok gambar ni.
Alif, yang tengah tu,
rapat sangat ngan Balqis.
So, balqis nak join sekali snap2.
Tapi tak boleh la.

Oleh itu, aku ambil jugak gambar dia.
Kesian pulak. KAH3
Tapi aduhai, over pulak dah.

Sambil2 budak2 nakal maen,
sambil2 tu aku snap2 photo.


Konklusinya :
  • Comel atau pun tak, budak2 tu still mencuit hati.
  • Jarang2 spend time cam ni kan best?!

Friday, March 12, 2010

Emotional

0 사랑
Haha siapa emotional sekarang, korang tahu? Eh bukan aku. Sengaja mahu beri feel dahulu. Akanku ceritakan kisah yang sedih. So, bersedia untuk emotional? Hmm bukan kisah sangat pun.

Korang (esp yang minat korea) , pernah dengar or tonton drama Sad Love Story? a.k.a Sad Sonata. Pernah tak, pernah tak? Cerita tu... aku tengok di TV2 duluuuuu. Time aku darjah~ around darjah 5 macam tu la kot. Aku tertengok iklan cerita. Tapi biasa la kan? Yang "coming soon", dia tak tulis tajuk kan? So, aku terjatuh hati ngan iklan tu. Setiap hari aku buka TV2. Yalah, mana tahu dia bagi tau tajuknye. Dasyat kan? Sebenarnya aku terpikat dengan mata hero tu. HAHA

Tunggu punya tunggu, akhirnya boleh juga aku tengok. Tapi time tu dah episode2 kot. Takpe2, masih ada waktu lagi untuk ku memahami permulaan cerita. Drama tu disiarkan pada pukul6. So, setiap hari, akanku duduk ngadap TV sebelum pukul 6. Memang saya gila dasyat cerita tu. Oh lupa nak bagi tahu isi penting,, heronya ialah

Kwon Sang Woo

Dulu dia sangat hensem di mata aku. Sangat2 hensem hingga buat aku cair tak tentu arah. Macam KEY sekarang. Tapi sekarang dah tak sangat kot. Dia pun dah bertambah tua, hehe. Ntah la, masa depan~ aku minat kat sape pulak ye? Oih, straight to the point. Cerita ni memang best sangat. Aku jatuh hati kat drama ni and kwonnie. Sampai stairway to heaven pun aku tak ketinggalan. Cerita ni best jugak. Tapi Sad love story ni la yang menemukan aku ngan KOREA.

Eh, sebenarnya nak cerita pasal mende laen tapi takpe la. Hehe so tajuk emotional tu masih belum ada isinya~ straight to the point, OST dia best! Aku suka lagu sedih. Nak dengar tak? Lagu tu la yang EMOTIONAL!


and lagi emotional bila korang tahu dia punya translation.

haha lama gila nak straight to the point.


If you are in love
Please secretly be single
You can't give me this responsibility
I already have another person in my heart
There's no way you can win
There is no where for you to live
Even in the corner of my heart
So here's my advice to you:
Leave from me today
No matter how hard it may be
Don't love me like a fool

Everyday I dream
Because my life is for sale
I want to have you
Always being out of sync is my destiny
Please go and get out of the way
The person whom I love
That person clearly is not you

I know
I can see the sadness in this path
But I can't do it
I can't take that from you

Please don't love me
Don't love me

Ahhh, boley buat aku nangis!

Wednesday, March 10, 2010

Lawak Antarabangsa

0 사랑
Aku masih ingat tahun lepas. Aku ada msg kawan aku, Dilah. Isi kandungan msg tu aku lupa la. Hehe tapi aku sesaje je nak melawak ngan dia. Cam panggil, Dilass. (tambah SS dalam perkataan tertentu).

Pastu, dia reply. Msg dia tu aku simpan sampai sekarang. Dilah memang gila. (I mean funny). Aku nak wat lucu tapi ternyata dia lagi lucu. Lepas baca msg tu, aku suka sampai lima-belas-minit-tanpa-henti. Hatdoiii. Nak tau apa yang dia balas?

Arggh, knpa ni?
Sy rse sbb sy sllu mkn ayamas
dn mmkai glg emas..
sy jga sllu prgi ke gemas
utk m'cri m.cik limas..
tbe2 sy t'jmpe OMAS..
sy pon mnjerit ASSSSSSS.

Dia buat aku jadi gila. HAHA apa2 pun, IloveU McD!

p/s: korang tengok berita tak? yang orang mane ntah pukul 3orang budak tadika dengan hammer. woiii! gile ke ape?! cian budak2 tu. gila kot. semoga dia dilaknat tuhan. Huhuu

Tuesday, March 9, 2010

Math Mansion

0 사랑
Hmm, esok exam math. Kepala dah poning! Tadi exam PAI pun cam tahi idung kat perut je. Adoiii. Kawan aku ajak ke tusyen math ngan Mr Eyu. Anaknya classmate aku. (eh, bru perasan! dah pukul 9! jum buka KBSW tengok Master of Study.)

So, petang tadi aku pergi tusyen. My second tuition in my life. HAHA and~ best wooo. Tak pernah aku rasa best belajar Math. Eh, pernah kot. Takkan tak pernah lansung. Patut la budak2 cina pandai Math~! Cikgu Math bangsa cina pun best!

Lenkali, mesti datang tusyen Math lagi. Aku nak dapat A!

Sunday, March 7, 2010

*amazed*

3 사랑
Just now, aku tonton Oprah. then ada la satu kisah yang buat aku tercengang. :O
nak baca kisah sebenar or nak tau sinopsis dulu? ok suka ati la.

Sinopsis

Tererai Trent, tinggal di sebuah petempatan kecil di Zimbabwe. Kalau Zimbabwe, paham2 la kan? Negara miskin. Hanya budak lelaki yang berpeluang ke sekolah. Dia desperate nak belajar tapi apa kan daya~ So, dia secretly buat kerja sekolah abangnya sambil2 belajar membaca dan menulis.

Gurunya mengetahui perkara tersebut dan meminta bapa Tererai untuk membenarkannya ke sekolah. Hal ini kerana guru tersebut tahu yang Tererai berpotensi. Tapi, dia tidak dapat meneruskan pelajarannya kerana dia berkahwin pada umur 11 tahun. Umur 18, dia dah ada 3orang anak. xO

Btw~ kalau suaminya tahu dia nak belajar, suaminya akan pukul diaa. WTF! nak belajar pun tak boley ka?? Seorang visitor dari HEIFER INTERNATIONAL, bernama Jo Luck bertanya setiap wanita di sana apa impian mereka.

Tererai beritahu yang dia mahu ke US untuk education, nak BS degree (what's that?), Master and PhD. Bagi kita, unbelievable rite? Tapi Jo Luck cakap, "If you desire those things, it is achievable". Ibunya juga berkata sedemikian. ibunya menyuruh dia tulis impiannya dalam sekeping kertas dan tanamnya.

Impiannya tercapai satu demi satu. Setiap kali dia achieve apa yang dia nak, dia akan pulang ke Zimbabwe untuk gali semula impiannya dan check off dia punya impian. Dia telah menjadi "symbol of hope" kepada ahli kampungnya. Now, dia bakal dapat impiannya yang terakhir, PhD.
menakjubkan, kan??


mahu tahu lebih lanjut? klik [SINI].

STALK&FOLLOW