Tuesday, February 16, 2010

Le Tour de Langkawi

hehe. 13, 14, 15 feb lepas aku gi Langkawi.
best siot. sebelum ni da pernah pergi tapi tu tym kecik.
dah hilang ingatan.

JOM TOUR SEKALI~

Hari pertama
Bertolak dalam pukul 7 pagi dari Kuala Krai, Kelate.
Singgah kat kedai mana ntah untuk sarapan.
Sepupu sepapat aku pergi jugak.
Tapi bertolak lain-lain.
Ifzah pon ada.
Jumpa kat unknown perhentian di Titiwangsa.
Ayah aku laju, so kami sampai dulu di Kuala Perlis.
Then naik feri pukul6.
Sewa kereta ISWARA RM80/day.
Menginap kat penginapan TNB di Pantai Tengah.
special sikit untuk kitorang. hehe

Hari kedua
Oleh sebab letih, tido tak mimpi pape pun.
Bangun pun dah subuh. HAHAAround 10, pergi Underwater World.
Tak sah datang Langkawi kalo tak singgah sini.
Best jugak (w/pun dah pernah pergi).
Then terus ke Mahsuri Tomb.
Juga dah pernah pergi tapi pergi balik sebab kak aku belum pernah jejak kaki kat sini.
Dengar cerita Mahsuri, sedih jugak.Ada ke patut hanya sebab jeles, nak fitnah orang? kan3?
Pastu terus ke Langkawi cable car.
Nak naik, orang penuh gila. so, shopping je la.
Ada la beli something untuk kawan2.
and~ pergi FISH SPA kat Anggun Spa.
Geligeligeli. takpe, dia makan kaki aku~ yang kasar2 tu jadi lembut.
Petang - balik, solat (wat rukhsah solat).
dan mandi kat pantai! maghrib pun mandi lagi.Malam, ke IDAMAN SURI.

Last day

Pagi2 pergi pantai. yeap, kemarin dah pergi tapi pergi pulak ngan sepupu.
ni part paling aku suka. BEST!Naik banana boat & jet ski. bapa sedara yang drive.
chewahh, drive cam kereta la pulak. HAHA
Aku dah tak kisah, muka itam cam taik pun.
bukannye selalu boley serunuk2 camni.tym mandi, aku pakai seluar pendek and tshirt je.
agak malu depan sepupu sebab dorang sume tutup aurat.
tapi oleh sebab aku tak bawak seluar panjang, terpaksa la.
lain kali aku dah tanak buka aurat kalo jumpa air, sumpah!
kalo buka pun, tak pakai tudung je kot.
seryesly, aku mahu berubah.
sambung cerita, pergi HJ ISMAIL GROUP jap then terus balik.
sampai Kelantan pukul1 pagi.
agak hitam selepas mandi pantai
BYE LANGKAWI~ hohoo

2 comments :

Nazatul shima said...

wah...sonok tengok pics mimi g langkawi..:D
pas ni balik putey mule la..:)

Mimi ! said...

huhu, tu la. mmg best.
tp bkpo eh paih xse ikut?
mtk2 putih balik. hohoo

STALK&FOLLOW