Thursday, January 28, 2010

Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaay

0 사랑
Saya jumpa Alia. Dah 2 tahun kot tak jumpa. Akhirnyaa~ terubat juga rindu dalam dada. Seryesly, saya suka sangat. tapi kitorang speechless. Cam baru kenal je. HUHUU kat KB Mall tadi kami peluk2 and jerit2 sampai ada kak cashier tu tengok. Heyy, apa masalah lu?

Ibu kitorang nampak tumpang happy sebab anak dia boleh jumpa kawan baek sejak dari dalam perut lagi Alia, en? Happy.

Riwayat kami,

Aku pindah GM time darjah3. Then kitorang sekelas. Saya duduk tepi Alia. Kami ada gado2 tapi tak present continuesly la. HAHA Eh, aku dah lupa la ejaan dia. Tapi kami saling menyayangi dan memahami antara satu sama laen. Ting1, saya ke SMKA tapi homesick terus balik GM kat Alia semula. Agak happy tapi dia pulak yang pindah. Hajatnya nak ikut tapi takut homesick lagi. HAHA w/pon tak jumpa tapi kami berhubung tak pernah putus. Nampak gaya macam akan kekal sampai hari tua. dan tiba2 hari ni saya nampak ibu dia and aku yakin dia akan ada and ASSSSSSSSSSSSSSSS! kami hugging.

Sekian. Maaf kalo ta paham. BUB!

Tuesday, January 26, 2010

Disturbia,

3 사랑

seryesly, mula2 aku masuk sekolah baru dah boleh masuk asrama. Baru dua malam, tapi aku dah balik. cuba teka kenapa? bio le. staight to the point la. bukan homesick la. buat masa ni tak nangis lagi. tapi sebab ada pelajar histeria. bukan satu, bukan dua, bukan tiga maybe 10 kot. ntah la.

Hari Isnin- malam;
lelaki prep kat kantin. pompuan kat bilik prep ar. tiba2 beberapa pelajar lelaki lari ke arah rumah warden dengan keadaan cemas. kitorang dah fikir pelik. berdebar2 jugak tapi wat cam biasa je. yeah memang betol. sorang laki fom5 histeria. siap keluar suara pompuan agy.

oleh sebab keadaan kalut semacam je. ramai pompuan yang nangis. bagi aku tak perlu nangis la. benda ni normal. tiba2 pompuan pulak kalut semacam. rupanya ada sorang ni histeria jugak. nangis3 & nangis. kami dikehendaki baca yaasin. aku baca je.

tiba2 kalut lagi sebab dengar ada orang menjerit kuat gila. rupanya kak kepada pompuan yang histeria tadi. dia pun histeria jugak. memang sebelum ni kitorang da tau dia lemah semangat. dua beradik semua histeria. malam tu jugak semua pelajar tido dalam satu dorm je. agak panas tapi okok je.

kawan aku siap cakap, mimi, saya bangga ngan awak. nape? sebab awak yang nampak paling relax. HAHA berinci2 hidung aku kembang.
malam tu done.

Selasa - Tengah Hari;
Aku dalam kelas. Matapelajaran bahasa arab. tiba-tiba kitorang dengar orang menjerit pulak. budak2 asrama dah tau. mesti datang balek. tapi ustaz tak bagi tengok. kitorang just belajar. ingatkan sorang je. rupanya majoriti pompuan 5teguh sume kena. patutla lepas sorang, sorang menjerit. ish3

aku tak terfikir nak balik. tapi semua pelajar dalam dorm aku nak balik, so balik je la. and aku nak tukar dorm. ustaz kata dorm kitorang paling kuat. oww, yang tu buat aku runsing. HUHU

Disturbia betol!

Thursday, January 7, 2010

The School, RETURN !

1 사랑
#1 of all, HAPPY NEW YEAR !

[Agak panjang. Tapi... sabar itu separuh daripada imann]

Ahh, tak sabar nak tunggu Chinese New Yeah! Sebab nak makan buah limau manis. HEHE tak salah kalau tunggu kan? Aku tak online seminggu. Dan akanku online weekly je. Or mothly. Not daily. Sebab tahun ni saya PMR. Saya nak jadi budak baik. Ok la tu kan?

Saya ke sekolah. Sunyi la kat sekolah. Previous form5 dah tiada. Saya rindu anda semua. Kak Jihah, miss you! (K.Nurul, jgn jeless xD) Fariz form4 pun dah takde, pindah. Dia Smart Ranger. Aku pun sama. Kira mate juga la ni. Dia pindah and kami rindu dia! (jgn fkir mnde laen. bkn kekasih. nonono.) Tapi aku dengan dia kira rapat jugak la. Sikit je. Tak banyak. xD

Hmm, minggu pertama... rasanya dah banyak homework yang aku kumpul. Tapi aku kan budak baik! around 1/4 je yang dalam proses~ kot! Result exam akhir tahun lepas? Aku nombor 1! gila! Aku tak nak! Nanti cikgu ingat aku pandai. Eh eh, kalau tak bersyukur, tuhan tarik balik ek? Ya Allah, aku bersyukur. Saya nak 9A PMR nanti.

Start hari pertama lagi, aku nampak pelajar hensem ponteng kelas. Ada ke patut? Harapkan muka je good-looking. (membongkarkan rahsia disiplin sekolah, xDD). Ya Allah, berilah mereka petunjuk!

Dalam kelas, ada yang pindah dari kelas ke-dua. And ada yang keluar ke sana. Kira exchange la ni. Irf**, antara yang paling bising dalam kelas dah keluar. Agak sunyi tadi. Tapi kesian jugak. Mesti Alia shock an? xD

Hmm seperti biasa, tahun baru - azam pun baru. Aku nak tumpu sepenuh perhatian untuk PMR nanti. Sama je macam orang lain, belajar bersungguh-sungguh. Bezanya buat atau tak je. Aku harap aku buat. Dari dulu, setiap tahun sama je azam. But tak terlaksana je. Mimi lazy. Now no more! Itu saja lah!

p/s : No more [space] and [dot] and [space] . malas aku ! ramai yang buat ! then , aku dianggap copycat pulak ! Padahal dia sama je . =PPP

STALK&FOLLOW