Wednesday, December 15, 2010

The Biggest Loser Asia 2

2 사랑
Nai (right. wearing red tee)
Anda tengok ini rancangan? Best sangat. But my mom always complain, kenapa perlu tengok diorang sedangkan aku tak gemuk. Haha my answer is, "sebab aku tak gemuk la aku nak tengok". Betol tak? But hey, aku tak cakap depan mak aku camtu la~ haishh!

Hari ini (Tuesday 141210), finale!! I was like REALLY excited! Mujur abah tido, kalau tak, dia mesti tengok WWE. HAHA Kenapa excited sangat? Guess what??? Sebab one of the finalist is freaking HANDSOME. He looks exactly different than before! Woahh, amazed. Mahu kenal??

- - Nai - - Raj - - Genghis - -
(The finalists.)
Agak agak yang mana hero? Haha. Yeah, yang paling handsome la. Of course Nai! He's from Thailand. :D Saya sukaa dia. Tapi kan~~ Mr Black Raj yang menang tahu? That evil dont-hate-the-player-but-hate-the-game yang menang. T-T my Naiii.... Sumpah, depress gile bila Nai kalah. Ohh tuhan. Is this real world? I mean, why should bad people win? Huhh tapi apakan daya. Hanya 1kilo!! Kalau Nai turun 64kg, dia akan menang. Tapi...63. Penimbang jahattt! 

Time masih berisi dulu :)
Haha aku dok membebel sorang sorang. Tiba-tiba je rasa nak pergi FB Biggest Loser. WOAH! Penuh kutukan untuk the winner. Haha aku ingatkan aku sorang je anti raj. Bukan anti ape punn. Sebab dia main dengan jahat and banyak muslihat. Yalah, tapi dia menang bukan sebab undian sape sape pun, atas usaha dia sendiri an? But yeah. He got 100k U$ dollar but he got like tons of antis. HAHA Even Nai tak dapat pape, he got millions of Asian fans. Harap-harap dia jadi model. Well, Marion (the host) pun cakap he's a model! Kekeke He shud be!

I could see TWO models here. tehee
Frustration. Please add one more kilo! :(

Tu je untuk tatapan korang ye? Nai~ semoga you tak frust! Keke :)

Friday, December 10, 2010

Black People :)

4 사랑
Oprah Winfrey ; I adore her :)
Hai! Semua sihat? Bagus bagus. Semoga smart reader kids saya ni happy sokmo ye? Kenal Oprah tak? Suppose you know la ek? Alaaa, yang dalam channel DIVA ; The Oprah Winfrey Show. I loove that show~ ♥

Back to the title. Apa pendapat korang tentang orang hitam? I mean, African or American-African whatsoevers? Mesti ada yang tak suka kan? Alaa, biasa la tu. Yalah, kat Malaysia ni pun, kalau orang tu gelap sikit, terus taknak kawan. Macam saya la! Sejak saya kawad, hitam! I hate myself. HAHAHA. See?

Tapi, rasanya jangan underestimate diorang sangat. At least, diorang gelap, diorang jutawan kan? And...yang penting gelap bukan sebarang gelap you know? They are BEAUTIFUL! Seriously! Tak percaya??

Tyra Banks : A professional model
Beyonce Knowles with a beautiful voice
Rihanna (What's My Name?)
Alicia Keys (bukan adikberadik Key)
See? Diorang cantek, kan? <3
Susahnya google gambar diorang. Seksi seksi sekali!

Wednesday, December 8, 2010

ACOUSTIC.

0 사랑
seulong . bullasaeyo? . shin sekyung . minhyuk . jonghyun  
Halo every dead body! Haha okay, agak rude di situ. Sepak bontot, jom? (tanakkk!) Aku sangat suka bila dapat tahu tentang cerita ni: Acoustic. Yeah, dah lama dia announce, tapi tak tahu la dah keluar ke belum. Kalau dah, aku nak tengok la kan? Drama Sungkyunkwan Scandal pun dah nak abes. Dalam KBSW.

Apa yang best tentang cerita ni? Haa yang tu la korang kena tau! Minat musik tak? Filem ni berasaskan musik tau? Tapi kisah dia camne pulak? Haaa yang tu tatau! keke just google "acoustic korean movie". Then jumpa la yang watch online or download movie. So~ tengok dulu! Baru la tau kisah dia, tak gitu?

Actor dia sangat hawt oke? Tu yang suka sangat tu. Minhwan Minhyuk and Jonghyun from CNBlue, plus Seulong from 2AM. Memang menepati cita taste aku, tahu? Yep, i loyke them the most in their group! Ok whatever. Btw-- actress dia pulak, Shin Sekyung. Ingat tak? Alaaa, aku pernah post kat SINI. Dia pacar Jonghyun from SHINee :) 

Teehehe, apa lagi? Joms! Kita nonton yukk! <3 Bye bye

Thursday, November 4, 2010

Malaysia.truly.Asia

0 사랑

Pernah lihat video ni? Pernah dengar lagu ni? Kat Discovery Channel ada! Seryes, tak tipu. First Mr Muscle Miss Mimi tengok, ingatkan promote negara laen? Sebab model dia white. Ape daa. Tapi saya suka sangat. Dengan suara dia yang smooth gitu, rasa cam nak visit Malaysia lahh. Gila. Padahal dah tinggal di Malaysia. HAHA relax lah. I love it~~ Malaysia Truly Asia!

Btw, saya nak seluar ni, boleh? Daddy, i need your Credit card! ^^" 

gomo.Kelate.gomo

0 사랑
Ahaha. Sepatutnya dah lama entri ni perlu dikeluarkan right? Ape la mimi ni. But its okay. Takde masalah. Btw, 7hari bulan ni... ulangtahun kekalahan Kelantan tahun lepas. HAHA takpe takpe. Kelantan sudah menang! Gomo Kelate Gomo!

Sebenarnya, bila tiba musim bola ni... saya paling sukaa semangat orang Kelantan. (dlm msa yg sma m'bncinya). Benci? Kenapa? Sebabnya-- dorang ni suka bebenor buat masalah. That's why orang luar cakap "Orang Kelantan Garang".  Pfftt! Mana ada! Mimi tak garang punn? ^^ Kan3? Cepat MENGAKU!

Walaupun begitu, Kelantan tetap Kelantan. And... apa pula yang Cik Mimi suka tentang spirit gKg? Bwa! Look at these~







HAH! That's why. Banyak-banyak kereta tu rasanya otw ke KL tuu. I loyke~ eventhou saya tak pasang satu pun bendera Kelantan kat umah saya. Muahahahaha

Monday, August 30, 2010

Al-Kisah Rimba

0 사랑

Lucu sangat2. Baca sampai habis baru tahu. Inilah kerja aku dan kawan2 time boring. Setiap warna mewakili orang yang berlainan. Kami tulis karangan!
Kewajipan seekor dinasour ialah menyamakkan najis anak beliau dan diwajibkan mandi wajib serta bertayammum untuk menyucikan diri daripada segala jenis kotoran dengan menggunakan sabun Daia, di samping sabun Daia, ia juga perlu menggunakan ubat pelali supaya selamat tidur. Oleh itu, setiap warganegara Rimba Al-Bukhari perlulah mendaftarkan kewarganegaraan mereka di kampung baru di bawah rancangan Briggs beserta kawasan hitam putih untuk mengesan gelombang soundwave di kawasan hitam serta halimunan di kawasan putih.
Zaata yaumin (pada suatu hari)... **tazhabu dil-dil ila Al-Ghobah. FarMiKey Dil-dil ke Gua Cha untuk mencari informasi tentang ***hantu beca yang sedang bertapa untuk mendapatkan kuasa kontrol kereta. Tiba-tiba mereka terjumpa seekor lebah yang berkaki enam dan mempunyai empat lubang hidung sedang membuat kuak penyu bersama rakan2 beliau di Pantai Rantau Kakak dan Adik-beradiknya. Beliau ternampak sesuatu yang aneh bin pelik bin ibnu ajaib...apakah itu?
"Suratan atau kebetulan". Itulah perkataan yang datang dari mulut lubby si lebah setelah berjumpa dengan penyanyi lagu tersebut. Si lebah pun kembali berjalan, tiba-tiba baginda menyuruh anakandanya mengadakan propaganda tentang parti bumi hangus dengan slogan 'Asia untuk orang Asia' dan menitahkan anakandanya membuat cerita tentang "Cucuku bukan cucumu tetapi cucumu bukan cucuku" serta "Cicitku adalah Cicitmu".
Namun, takdir berlaku sebaliknya. Buku yang tercipta ialah "Pintuku di rumahmu". Hal ini kerana anak lebah tersebut bukan anak gahara. Oops, anak dara okay? Manalah kita tahu jantina anak lebah tersebut. Mungkinkah terputus tali di tengah jalan jantan? Mungkinkah betina? Nauzubillah. Akhirnya, anak lebah itu disahkan bujang teruna apabila diperiksa PMR dan SPM.
** Maksud: Dil-dil pergi ke hutan.
*** Ada maksud tertentu. :D

Banyak lagi actually tapi ntah hilang ke mana. Ada satu kisah tu memang best and gerenti lucu ah. Tapi dirampas cikgu. HAHA. Cikgu pun lupa letak kat mana, so kami tak dapat kertas tu balik. :( Cuba ah main ngan kawan2. Best taww. hehe

Friday, August 13, 2010

Short stories of my school life.

0 사랑
TADIKA:
hehe, dulu kalau aku kena kacau ngan sape2 kat tadika, aku ada secret weapon tersendiri. Korang tau apa? Dulu aku bawak henfon. HAHAHA. Lucu sangat2. Bayangkanlah, time tadika henfon camne. Yang besar tu. Sampai ada yang nangis sebab aku report kat abah. Muehehe

DARJAH 1:
Kisah 1)
Aku masih ingat lagi. Time ni, selalu bawak duit RM1 je. 50$ nasi, 50$ air dll. Murah kan dulu? Eleh, zaman mak aku, 20$ je dia bawak. Kenyang jekk. Okay, kawan aku sorang ni nama Qa 2keping 50$. So, aku pegang je la sebab baju dia takde poket. Time recess, dia mintak balek duit dia. Aku bagi 80$, pastu dia cakap "Hey, duit saya seringgit". Aku ingat lagi la beb sampai sekarang, duit kau cuma lapanposen. Of koth la aku tak bagi kan? Masa kat kantin, aku kena serang ngan abang dia yang darjah4. Masa tu punya la menangis. Sebab abang dia kata "Kau makan nasi ni mesti duit tak halal, sebab tu duit adik aku." Abang aku darjah6, dia rehat lambat sikit. So, tak leh nak jadi reporter of the day. Kalau tak, mesti abang dia yang buncit tu kalah sebab abang aku pengawas, ;). hehe habis je rehat, berbaik ngan Q, HAHA.


Kisah 2)
Dulu aku agak femes. Ramai kakak2 darjah 6 minat kat abang aku, so diorang ambik aku jadi adik angkat agar dorang bleh usha abang aku. Tapi rasanya, sorang je kakak yang aku ingat. ;D

DARJAH 3:
Bagi aku, kisah ni interesting dowh! Sebelum ni aku tinggal kak Kuala Krai. Then, darjah 3 aku pindah Gua Musang. Mula2 aku duduk kat kelas nombor 2. Pastu barulah cikgu naikkan ke kelas pertama. Ada budak X cakap, "awak pegi kelas tu, baek2 eh? Ada sorang nama Alia tu dia 'bekeng!' (garang)". Pastuu aku masuk je kelas tu, aku duduk tepi sorang budak pompuan. Dia cakap nama dia Aliah, so aku tanya la dia ada berapa orang Alia dalam kelas ni? Dia cakap dia sorang jakk. Then, time recess kitorang pergi kantin sama2. X  tengok kitorang dalam keadaan macam kena The Strokes. Dia pun bisik "Her whisper is the lucifer. Eh, awak kawan dengan Alia? Aduhh dia tak garang ke?" "OK je. Dia garang ke?" "Yalah, dia monster garang!" Dalam garang-garang Alia, aku dan dia dah jadi BFF sampai sekarang kan? I(L)Y! hehe

SEKARANG:
Saya kat Gua Musang sorang2. Tapi saya masih berhubung dengan kawan2 lama saya. I love my school life but sometime it sucks. Okay la, sape yang takde masalah kan?

Friday, July 9, 2010

Octopus oracle picks Spain to win World Cup

2 사랑
Korang pernah dengar tentang Paul, si sotong kurita? Dia ahlil nujum taw! Hari tu dia tilik....punya tilik yang German akan menang over Argentina. And~ it's true. Eh, tapi bukannya aku percaya sangat dengan benda canggini. Syirik, okeh? Tapi apa salahnya kalau buat buat percaya, kan? HAHA

Hmm, akhirnya dah sampai final kan? Percaya tak percaya je aku neh. Rasa cam cepat. Tapi... best doe! Woot woot!  Shaun the Sheep layak gi final! YEAH. Erk, aku tahu la. Spain. Nice~!

Buena suerte, Espana.

Wednesday, June 30, 2010

Mid year Holiday.

0 사랑
HAHA the holiday dah lepas, tapi nak cerita jugak sebab ada yang wanna know kot. Hehe


This cute little child in every pic is very cute, aite? SERYESLY! When I'm back at my village in Kuala Krai, I met her. My two-poo-poo (dua pupu). HAHA But Idk why...she reminds me of Awin. WHO? My bakal sis-in-law's younger sister. Kalau korang nak tahu, jemput lah ke blog Kak Cma and ask her to show her sis' pic. HAHA adik dia dah la cute sangattt. Hehe mata Awin agak sepet and mata Mei Lin (nickname budak baju putih tu) pun sama. That's why they're cute like crazy!


Ini pulak gambar sepupu aku kahwin. Sepupu aku yang perempuan tu. Oh, actually I came here to celebrate her wedding la. Ni kat Kelantan. taaaapi suami dia orang Johor, okay? jauh sial. Okay, kinda fun. But, there's no way takde upacara sambut menantu kan? 

Hari yang ditunggu-tunggu telah tiba. Kitorang satu family sewa satu bas then pergi ke Johor. Best! Aku suka duduk dalam bas. Lagi2 dengan orang yang kita kenal semuanya. Tapi... (later)
agak lucu Basyir (cousin) kat sini. HAHA
On the bus.
From Kelantan 10am to Johore 10pm. WOW! 12hr in the bus! Setibanya kami kat sana, kami diberi rumah tumpangan oleh seorang mak cik. Female kat sini. Male, rumah lain. HAHA Then, keesokan hari pulak, terus kami siap2 untuk majlis. Jeng Jeng Jeng~

Diiringi kumpulan kompang mana entah. Kelantan tak buat sampai camni sekali. So, tym dorang datang Kelantan, garu2 kepala ah sebab takde kompang. HAHA

Sesudah majlis, terus kami pulang dalam pukul 2pm gitu.
  
Oleh sebab lapar, sempat lagi kami STOP kat sini. xD.
Sambung cerita tentang tapi...tadi tu. Ya, memang best naik bas ramai2 tapi~ tak best bila driver bawak laju. Seryes, masa tu aku ingat dah arwah dah. Banyak kali aku mengucap. Yalah, kot2 mati dalam iman kan? Lelaki2 relaxx je tido. Padahal bas goyang2 cam harimau digigit nyamuk dah. Perempuan ada jugak jerit2 sikit, tapi driver tu wat tak endah je. DASAR! And~ kitorang sampai dalam pukul 4pagi. Well Done! HAHA

Tuesday, June 22, 2010

Spain! Spain! Spain!

1 사랑
Korang korang tengok World Cup tak? hehe aku pelik ah. Terasa juga demam bola. HAHA padahal tak minat bola sangatt. Seryes, time besar besar camni bari aku rasa cam WOW! Ada elektrik mengalir dalam vena cava. Semangat bola tu penting~ xD

Time kelab kelab cam MU, Chealsea, Liverpool whatsofussingever...memang aku tak layann kot. Time EURO and World Cup camni baruu best! Entah kenapa, aku sokong ESPN! Spain spain spain forever. Sebab aku minat David Silva. Fernando Torres pun!

Hehe, semalam aku bangun dalam kul230 pagi sebab nak tengok ESPN vs HON. Then, BUSTED ngan ibu aku. HAHA memang lucu. Mulanya mak aku tak marah pun, cuma sebab aku susah nak bangun pagi tuu yang mengamuk sakan tuu. Adoiii


Siapa siapa yang perasan, Chile menang dalam semua perlawanan. Mula mula ngan Honduros kot, then ngan Suitz. Okayy, Spain dah kalah ngan Suitz, tapi Suitz pulak kalah ngan Chile. Jadi ternyatalah Chile ni pasukan yang kuat. So, aku takut ah Spain kalah nanti nak lawan ngan Chile 26hb nanti. Good Luck!!


Nak cakap camne eh? Aku memang sukaa Sepanyol. Eh, bukan! SAAAAAAAAAAAAAYAAAAAAAAAAANG SPAIN! Kalau boleh, nak jersey diaa. Anybody? Free? Number 21 please...thanks. HAHA macam la ada sponsor. Semua cam "LIKE I CARE?".

Okay, merapu sudaa. So, apa matlamat aku tulis post ni? Mungkin ada yang kisah, ada yang tak nak ambil tahu atau semuaa tak nak tahu, takpe. Aku tak kisah, seryes. Aku hanya nak bagi tahu, yang ILOVESPAIN! ILOVESPAIN! ILOVESPAIN! ILOVESPAIN!

Thursday, June 10, 2010

Hwaiting.

0 사랑
Kalau nak sesuatu, kena usaha. Betul tak?

Bak kata Tentera Darat;
No Pain, No Gain!
Bak kata Tentera Laut;
Tidak berundur, Tidak Mengalah.
Bak kata Tentera Udara;
Tiada keberanian, Tiada kemenangan.

Bak kata Pengawal Keselamatan;
Tiada kad pengenalan, Tak boleh masuk!
HAHAHA. Betul tak??

Thursday, May 20, 2010

Galah Panjang aka COH

0 사랑
Hehe baru petang tadi aku ke sekolah. Aktiviti Sivik pemendenye aku tatau. Tapi yang penting aktivitinya ialah... main Coh ni. HAHA Aku memang takde pengalaman main mende ni. Memang ZERO. Cara pun tatau.

Tapi beberapa hari sebelum mende ni diadakan, kawan aku ada tunjuk sikit-sikit peraturan peraturan dia. Okay,,.. still tak memahaminya kan. HAHA

Tadi aku and kawan kawan (KITA) participated. Lawan pulak dengan juara. Adoih, awal awal suda kalah. HEHE tapi seryes ni, KITA tak kisah kan? Sebab mende ni sangat sangat lah memorable buat kami.

Kita takde pengalaman. Kirenye cam ni first time kitorang try, tapi memang happening gila. Time team yang mula-mula main, cam sunyi je. Tapi datang je kitorang, WOW! eceyh (kononnye)

Tapi yang lucunya, sempat lagi kawan aku, Miyah wat lucu. Dalam permainan, kitorang kalut2, tapi dia sempat bercerita dengan gayanya sekali.
"Saya ada sebiji epal yang sangat besar. Saya potong kasi dua. Tiba-tiba datang seekor burung helang yang mematuK! mematuK! epal saya. Saya dah takde epal lagi."
HAHAHA sampai penonton penonton pun ketawa. Yang laen, Dilah cakap hey, babi terbang! Then competitor kitorang cakap, tak peduli~~ (dengan gaya juga). HAHA tadi memang best.

Saya tak akan lupa. K.I.T.A tak akan lupa kan?

Monday, April 26, 2010

Rules.

3 사랑
Kalau manusia tak ikut peraturan, dunia akan hancur. Sekarang, manusia pun semakin punah. Korang selalu dengar kan? Kiamat sudah dekat. Aku kan tingkatan tiga, so belajar PAI tajuk akhirat. Takut! Sebab aku rasa aku bukan orang yang bertaqwa. Bukan tak mahu, tapi susah.

Bak kata Cikgu Dahisam, rules yang tercatat dalam Al-Quran tu janganlah dilanggar. Orang liwat, kena hukum mati. Tapi kita kesian. Dari kesian tu la datangnya penyakit HIV. Fikir-fikirlah. Yang huduh tu, eh salah. HUDUD tu kan, kalau orang mencuri kena potong tangan, mesti semua takut nak mencuri kan? Tapi kalau aku pun kesian. hek3.

Tapi jom! Sama sama kita usaha untuk mengikut peraturan!

Monday, March 29, 2010

Seems like fun

0 사랑


Kebetulan budak ni ada, Basyir.
Dia adik balqis. (sepupu aku juga)
Oleh sebab dia pakai baju merah,
sepupu2 yang laen pun tukar baju.
Kononnya nak sama.

| Alif | Basyir | Syafeq |
Sampai lah jadi macam ni. HAHA
Basyir tak nak join sekali,
tapi afta bagi bola, terus diam.

Ahaha. lucu sangat tengok gambar ni.
Alif, yang tengah tu,
rapat sangat ngan Balqis.
So, balqis nak join sekali snap2.
Tapi tak boleh la.

Oleh itu, aku ambil jugak gambar dia.
Kesian pulak. KAH3
Tapi aduhai, over pulak dah.

Sambil2 budak2 nakal maen,
sambil2 tu aku snap2 photo.


Konklusinya :
  • Comel atau pun tak, budak2 tu still mencuit hati.
  • Jarang2 spend time cam ni kan best?!

Friday, March 12, 2010

Emotional

0 사랑
Haha siapa emotional sekarang, korang tahu? Eh bukan aku. Sengaja mahu beri feel dahulu. Akanku ceritakan kisah yang sedih. So, bersedia untuk emotional? Hmm bukan kisah sangat pun.

Korang (esp yang minat korea) , pernah dengar or tonton drama Sad Love Story? a.k.a Sad Sonata. Pernah tak, pernah tak? Cerita tu... aku tengok di TV2 duluuuuu. Time aku darjah~ around darjah 5 macam tu la kot. Aku tertengok iklan cerita. Tapi biasa la kan? Yang "coming soon", dia tak tulis tajuk kan? So, aku terjatuh hati ngan iklan tu. Setiap hari aku buka TV2. Yalah, mana tahu dia bagi tau tajuknye. Dasyat kan? Sebenarnya aku terpikat dengan mata hero tu. HAHA

Tunggu punya tunggu, akhirnya boleh juga aku tengok. Tapi time tu dah episode2 kot. Takpe2, masih ada waktu lagi untuk ku memahami permulaan cerita. Drama tu disiarkan pada pukul6. So, setiap hari, akanku duduk ngadap TV sebelum pukul 6. Memang saya gila dasyat cerita tu. Oh lupa nak bagi tahu isi penting,, heronya ialah

Kwon Sang Woo

Dulu dia sangat hensem di mata aku. Sangat2 hensem hingga buat aku cair tak tentu arah. Macam KEY sekarang. Tapi sekarang dah tak sangat kot. Dia pun dah bertambah tua, hehe. Ntah la, masa depan~ aku minat kat sape pulak ye? Oih, straight to the point. Cerita ni memang best sangat. Aku jatuh hati kat drama ni and kwonnie. Sampai stairway to heaven pun aku tak ketinggalan. Cerita ni best jugak. Tapi Sad love story ni la yang menemukan aku ngan KOREA.

Eh, sebenarnya nak cerita pasal mende laen tapi takpe la. Hehe so tajuk emotional tu masih belum ada isinya~ straight to the point, OST dia best! Aku suka lagu sedih. Nak dengar tak? Lagu tu la yang EMOTIONAL!


and lagi emotional bila korang tahu dia punya translation.

haha lama gila nak straight to the point.


If you are in love
Please secretly be single
You can't give me this responsibility
I already have another person in my heart
There's no way you can win
There is no where for you to live
Even in the corner of my heart
So here's my advice to you:
Leave from me today
No matter how hard it may be
Don't love me like a fool

Everyday I dream
Because my life is for sale
I want to have you
Always being out of sync is my destiny
Please go and get out of the way
The person whom I love
That person clearly is not you

I know
I can see the sadness in this path
But I can't do it
I can't take that from you

Please don't love me
Don't love me

Ahhh, boley buat aku nangis!

Wednesday, March 10, 2010

Lawak Antarabangsa

0 사랑
Aku masih ingat tahun lepas. Aku ada msg kawan aku, Dilah. Isi kandungan msg tu aku lupa la. Hehe tapi aku sesaje je nak melawak ngan dia. Cam panggil, Dilass. (tambah SS dalam perkataan tertentu).

Pastu, dia reply. Msg dia tu aku simpan sampai sekarang. Dilah memang gila. (I mean funny). Aku nak wat lucu tapi ternyata dia lagi lucu. Lepas baca msg tu, aku suka sampai lima-belas-minit-tanpa-henti. Hatdoiii. Nak tau apa yang dia balas?

Arggh, knpa ni?
Sy rse sbb sy sllu mkn ayamas
dn mmkai glg emas..
sy jga sllu prgi ke gemas
utk m'cri m.cik limas..
tbe2 sy t'jmpe OMAS..
sy pon mnjerit ASSSSSSS.

Dia buat aku jadi gila. HAHA apa2 pun, IloveU McD!

p/s: korang tengok berita tak? yang orang mane ntah pukul 3orang budak tadika dengan hammer. woiii! gile ke ape?! cian budak2 tu. gila kot. semoga dia dilaknat tuhan. Huhuu

Tuesday, March 9, 2010

Math Mansion

0 사랑
Hmm, esok exam math. Kepala dah poning! Tadi exam PAI pun cam tahi idung kat perut je. Adoiii. Kawan aku ajak ke tusyen math ngan Mr Eyu. Anaknya classmate aku. (eh, bru perasan! dah pukul 9! jum buka KBSW tengok Master of Study.)

So, petang tadi aku pergi tusyen. My second tuition in my life. HAHA and~ best wooo. Tak pernah aku rasa best belajar Math. Eh, pernah kot. Takkan tak pernah lansung. Patut la budak2 cina pandai Math~! Cikgu Math bangsa cina pun best!

Lenkali, mesti datang tusyen Math lagi. Aku nak dapat A!

Sunday, March 7, 2010

*amazed*

3 사랑
Just now, aku tonton Oprah. then ada la satu kisah yang buat aku tercengang. :O
nak baca kisah sebenar or nak tau sinopsis dulu? ok suka ati la.

Sinopsis

Tererai Trent, tinggal di sebuah petempatan kecil di Zimbabwe. Kalau Zimbabwe, paham2 la kan? Negara miskin. Hanya budak lelaki yang berpeluang ke sekolah. Dia desperate nak belajar tapi apa kan daya~ So, dia secretly buat kerja sekolah abangnya sambil2 belajar membaca dan menulis.

Gurunya mengetahui perkara tersebut dan meminta bapa Tererai untuk membenarkannya ke sekolah. Hal ini kerana guru tersebut tahu yang Tererai berpotensi. Tapi, dia tidak dapat meneruskan pelajarannya kerana dia berkahwin pada umur 11 tahun. Umur 18, dia dah ada 3orang anak. xO

Btw~ kalau suaminya tahu dia nak belajar, suaminya akan pukul diaa. WTF! nak belajar pun tak boley ka?? Seorang visitor dari HEIFER INTERNATIONAL, bernama Jo Luck bertanya setiap wanita di sana apa impian mereka.

Tererai beritahu yang dia mahu ke US untuk education, nak BS degree (what's that?), Master and PhD. Bagi kita, unbelievable rite? Tapi Jo Luck cakap, "If you desire those things, it is achievable". Ibunya juga berkata sedemikian. ibunya menyuruh dia tulis impiannya dalam sekeping kertas dan tanamnya.

Impiannya tercapai satu demi satu. Setiap kali dia achieve apa yang dia nak, dia akan pulang ke Zimbabwe untuk gali semula impiannya dan check off dia punya impian. Dia telah menjadi "symbol of hope" kepada ahli kampungnya. Now, dia bakal dapat impiannya yang terakhir, PhD.
menakjubkan, kan??


mahu tahu lebih lanjut? klik [SINI].

Tuesday, February 16, 2010

Le Tour de Langkawi

2 사랑
hehe. 13, 14, 15 feb lepas aku gi Langkawi.
best siot. sebelum ni da pernah pergi tapi tu tym kecik.
dah hilang ingatan.

JOM TOUR SEKALI~

Hari pertama
Bertolak dalam pukul 7 pagi dari Kuala Krai, Kelate.
Singgah kat kedai mana ntah untuk sarapan.
Sepupu sepapat aku pergi jugak.
Tapi bertolak lain-lain.
Ifzah pon ada.
Jumpa kat unknown perhentian di Titiwangsa.
Ayah aku laju, so kami sampai dulu di Kuala Perlis.
Then naik feri pukul6.
Sewa kereta ISWARA RM80/day.
Menginap kat penginapan TNB di Pantai Tengah.
special sikit untuk kitorang. hehe

Hari kedua
Oleh sebab letih, tido tak mimpi pape pun.
Bangun pun dah subuh. HAHAAround 10, pergi Underwater World.
Tak sah datang Langkawi kalo tak singgah sini.
Best jugak (w/pun dah pernah pergi).
Then terus ke Mahsuri Tomb.
Juga dah pernah pergi tapi pergi balik sebab kak aku belum pernah jejak kaki kat sini.
Dengar cerita Mahsuri, sedih jugak.Ada ke patut hanya sebab jeles, nak fitnah orang? kan3?
Pastu terus ke Langkawi cable car.
Nak naik, orang penuh gila. so, shopping je la.
Ada la beli something untuk kawan2.
and~ pergi FISH SPA kat Anggun Spa.
Geligeligeli. takpe, dia makan kaki aku~ yang kasar2 tu jadi lembut.
Petang - balik, solat (wat rukhsah solat).
dan mandi kat pantai! maghrib pun mandi lagi.Malam, ke IDAMAN SURI.

Last day

Pagi2 pergi pantai. yeap, kemarin dah pergi tapi pergi pulak ngan sepupu.
ni part paling aku suka. BEST!Naik banana boat & jet ski. bapa sedara yang drive.
chewahh, drive cam kereta la pulak. HAHA
Aku dah tak kisah, muka itam cam taik pun.
bukannye selalu boley serunuk2 camni.tym mandi, aku pakai seluar pendek and tshirt je.
agak malu depan sepupu sebab dorang sume tutup aurat.
tapi oleh sebab aku tak bawak seluar panjang, terpaksa la.
lain kali aku dah tanak buka aurat kalo jumpa air, sumpah!
kalo buka pun, tak pakai tudung je kot.
seryesly, aku mahu berubah.
sambung cerita, pergi HJ ISMAIL GROUP jap then terus balik.
sampai Kelantan pukul1 pagi.
agak hitam selepas mandi pantai
BYE LANGKAWI~ hohoo

STALK&FOLLOW